Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από τον Εύοσμο – Στους 281 οι νεκροί

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από τον Εύοσμο – Στους 281 οι νεκροί
Ελλάδα κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του ιού στη χώρα μας.

Μια ηλικιωμένη κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής (6 Σεπτεμβρίου) στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με αποτέλεσμα οι νεκροί πλέον στη χώρα μας να είναι στους 281.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια 92χρονη η οποία κατέληξε στις 1:15 τα ξημερώματα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως είναι μια ακόμα γυναίκα που χάνει τη ζωή της από τον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Είχε υποκείμενα νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη, άνοια και οστεοαρθρίτιδα και πρόκειται για ένα ακόμα θύμα από το συγκεκριμένο γηροκομείο.

Μοιραία για τους υπερήλικες η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε δομές ηλικιωμένων

Πάντως, τα γηροκομεία φαίνεται πως είναι οι αδύναμοι κρίκοι της πανδημίας, καθώς οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον ιό. Η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε δομές ηλικιωμένων μπορεί να αποβεί μοιραία για τους υπερήλικες. Τα έως τώρα παραδείγματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό δείχνουν ότι η διασπορά του ιού στους οίκους ευγηρίας συνήθως οδηγεί σε πολλούς θανάτους. Μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα σε γηροκομεία στην Ελλάδα τίθεται σε εφαρμογή ένα δεκαήμερο πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλους τους οίκους ευγηρίας που λειτουργούν στη χώρα.

Στα 187 τα νέα κρούσματα μέχρι και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Τριψήφιος παραμένει ο ημερήσιος απολογισμός για τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοινώθηκαν 187 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11386, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες ενώ τα 2219 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4970 (43.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 40 από τους συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών, 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Από την άλλη, είναι φανερό πως τo 82.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τέλος, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 280 συνολικά στη χώρα με τις 103 (36.8%) να είναι γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments