Πολιτική

Νίκος Παππάς: Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των πιστωτών

Νίκος Παππάς: Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των πιστωτών
Νίκος Παππάς: «Η κυβέρνηση φέρνει ένα πτωχευτικό δίκαιο που δίνει τη... σκανδάλη του πλειστηριασμού, της ρευστοποίησης, της αναγκαστικής εκτέλεσης μιας επιχείρησης στον πιστωτή της».

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν στην ελληνική οικονομία σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα πτωχευτικό δίκαιο που δίνει τη… σκανδάλη του πλειστηριασμού, της ρευστοποίησης, της αναγκαστικής εκτέλεσης μιας επιχείρησης στον πιστωτή της», δήλωσε ο κος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5». Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η δυνατότητα της επανεκκίνησης των ανθρώπων», και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει.

Σχετικά με το -15,2% για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σχολίασε ότι «αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβασης», την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη». Εξέφρασε ειδικότερα ότι «όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό – καταπέλτη για τους δανειολήπτες».

Επιπροσθέτως, ο κος Παππάς μίλησε για αποκλεισμό της πλειονότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τα εργαλεία στήριξης της Πολιτείας, αλλά και για μη παροχή στην αγορά των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη των ΜμΕ και «λιμνάζουν στις τράπεζες». «Πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν αυτή τη ρευστότητα στην αγορά για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», τόνισε. Τέλος, κατηγόρησε για «επικοινωνιακά προπετάσματα καπνού», ενώ κάλεσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν «ώστε να μετουσιώσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις σε μια κατεύθυνση πολιτικής αλλαγής και σταθεροποίησης της κοινωνίας και της οικονομίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments