Πολιτική

Κουτσούμπας ομιλία: «Αρνείστε να πάρετε μέτρα προστασίας του λαού και της υγείας του»

Κουτσούμπας ομιλία: «Αρνείστε να πάρετε μέτρα προστασίας του λαού και της υγείας του»
Κουτσούμπας ομιλία: Ανεβάζοντας τους τόνους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό για την γρίπη και καθολικά τέστ για κορονωϊό.

Έντονη κριτική έκανε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας  ότι η κυβέρνηση έπαιξε στον τζόγο την υγεία των πολιτών.

«Συνεχίζετε να κουνάτε το δάχτυλο στη νεολαία, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη. Αρνείστε να πάρετε μέτρα προστασίας του λαού και της υγείας του, παίξατε στον τζόγο την υγεία του λαού για χάρη του τουρισμού και των μεταφορών, ενώ γνωρίζατε ότι θα έρθει δεύτερο κύμα και ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο», είπε.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, αν θα ζήσουμε αυτό που έζησαν οι γιατροί στην Ιταλία, όπου έφθασαν στο σημείο να επιλέγουν ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι και υποστήριξε πως η πανδημία επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού και ΜΕΘ.

Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό για την γρίπη και καθολικά τέστ για κορονωϊό και σημείωσε πως τα τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν κουρελόχαρτα στους χώρους εργασίας για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. «Τα αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν γιατί βρισκόμαστε σε νέα κρίση», είπε και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα «πετσοκόψει» το δώρο των Χριστουγέννων.

Νωρίτερα στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει – «Ξεμείνατε από μοριακούς αναλυτές και εργαστήρια»

Στην ομιλία της στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η κ. Φώφη Γεννηματά  εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για ελλειπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και για χαλάρωση μετά το πρώτο κύμα πανδημίας. Καθημερινά αποδυναμώνεται η δημοκρατία, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά να μην επιτρέψουμε να δοθεί χαριστικό χτύπημα σε αυτούς που ακόμα πληρώνουν τα σπασμένα της προηγούμενης κρίσης. Αλοίμονο αν προστεθούν προβλήματα κρυφής δεξιάς με κρυφή ατζέντα που πιστεύει στο δόγμα νόμος και τάξη αλλά με δύο μέτρα σταθμά, που βλέπει τα αγαθά της δημόσιας υγείας και της Παιδείας ως περιττό λίπος που μπορεί να το προσφέρει σε διάφορες φιλικές δυνάμεις», ανέφερε η Φώφη Γεννημαστά.

«Κύριε Μητσοτάκη, η μάσκα του σοσιαλδημοκράτη που προσπαθείτε να φορέστε δεν σας προστατεύσει από τις χρόνιες ασθένειες του κόμματος σας. Ακόμη και σήμερα αναζητείτε σχέδιο για την δεύτερη φάση της πανδημίας», πρόσθεσε.

«Περιορίσατε τους ελέγχους γιατί ξεμείνατε από εργαστήρια και μοριακούς αναλυτές και τώρα απειλείται το σύνολο του πληθυσμού ακόμα και οι νέοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη. Πώς φτάσαμε ως εδώ;» , αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε : «Δώσατε πρώτος το μήνυμα της χαλάρωσης, σφυρίξατε λήξη. Τα ίδια τα στελέχη εμφανίστηκαν σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς μάσκα και χωρίς τήρηση των μέτρων προστασίας κι όταν άρχισε η αύξηση είπατε ότι φταίνε οι νέοι», επεσήμανε προσθέτοντας : Ανοίξατε τα χερσαία σύνορα χωρίς όρους και τώρα επιμένετε ότι δεν είναι εισαγόμενα τα κρουσματα και ότι φταίνε οι πολίτες.

Εφιαλτικό αυτό που γίνεται στα γηροκομεία. Ξέρατε για το πρόβλημα και δεν λάβατε μέτρα, συνέχισε η κυρία Γεννηματά, ενώ επέμεινε ότι κλειδί είναι τα τεστ και τα κινητά κλιμάκια για έγκαιρη ιχνηλάτηση.

Χρειάζεται άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ταχύρρυθμα σεμινάρια στο ΕΣΥ, ανέφερε, ενώ καλεσε τον Ιδιωτικό τομέα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για τα σχολεία, επέκρινε την κυβέρνηση:

«Να είχατε λάβει μέτρα ώστε να μην έχουμε πάνω από 15 παιδιά σε κάθε τάξη , να είναι ολιγομελή τα τμήματα και να αξιοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και με επιμόρφωση καθηγητών. Αλλά φαίνεται ότι αρκεί στην κυβέρνηση να έχουν μια μάσκα κι ένα Παγουρίνο τα παιδιά», ανέφερε.

Για τον τουρισμό και την εστίαση

Η χρονιά χάνεται, τόνισε η Φώφη Γεννηματά επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι έπρεπει να έχει μειώσει τον ΦΠΑ κατά 6% στον τουρισμό και την εστίαση. «Μισή δουλειά μισός μισθός το δόγμα που εφαρμόζεται», σχολίασε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments