Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανοί τουρίστες: Τρέχουν να φύγουν από τα ελληνικά νησιά για να μην μπουν σε καραντίνα

Κορωνοϊός Βρετανοί τουρίστες: Τρέχουν να φύγουν από τα ελληνικά νησιά για να μην μπουν σε καραντίνα
Κορωνοϊός Βρετανοί τουρίστες: Τα πάνω κάτω έφερε σε επτά ελληνικά νησιά η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης που θέλει τους πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Αλαλούμ με τα εισιτήρια και τις πτήσεις επιστροφής.

Αγώνα δρόμου κάνουν χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι τρέχουν να προλάβουν να επιστρέψουν στην χώρα τους από τις διακοπές τους στην Ελλάδα πριν την Τετάρτη στις 4:00 π.μ. για να μην μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών λόγω κορωνοϊού. Χθες, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 7 ελληνικά νησιά, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» και όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από εκεί από την Τετάρτη και μετά θα πρέπει να απομονώνονται.

Από την ώρα που έγινε γνωστό αυτό χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες άρχισαν να αναζητούν πτήσεις επιστροφής πριν την Τετάρτη.

Όλοι τους  όμως βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι τιμές έχουν ανέβει στα ύψη και κάποιοι αναγκάζονται να πληρώσουν έως και τρεις φορές πάνω το κάθε εισιτήριο. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς εκφράζουν εκτός από την οργή τους και την απορία τους για την απόφαση της κυβέρνησης τους υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα ένιωσαν πολύ πιο ασφαλείς από ότι στη Βρετανία. Κάποια υπογράμμισαν πως τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ δεν τα έχουν ξαναδεί.

Επίσης, κάποιοι άλλοι εκφράζουν τον φόβο τους ότι αν επιστρέψουν μετά την Τετάρτη και μπουν σε καραντίνα θα χάσουν τις δουλειές τους ενώ άλλοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να πληρώσουν τις εξωφρενικές τιμές των εισιτηρίων για να προλάβουν να είναι στη Βρετανία πριν την Τετάρτη. Οι μαρτυρίες τους είναι πολλές. Λένε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση τους να δείχνει τόση αυστηρότητα σε μια χώρα αλλά και στους ίδιους τους πολίτες της που ακολουθούν όλα τα μέτρα όταν στην ίδια τη χώρα τους δεν τηρούνται καν οι αποστάσεις.

Στους 60.000 οι τουρίστες από τη Βρετανία:

Ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρει πως 60.000 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά. Μιλώντας στο ίδιο μέσο τουρίστρια που βρίσκεται στην Κρήτη τονίζει πως νιώθει πιο ασφαλής στο συγκεκριμένο νησί απ’ ότι στη χώρα της. “Δεν το καταλαβαίνω, γιατί φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εδώ απ’ ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στις παραλίες, όλο το προσωπικό στις επιχειρήσεις φορά μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι.

Δεν πρόκειται για ένα νησί για πάρτι, όλα κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου να έρθουμε εδώ. Η κυβέρνηση φαίνεται να μην ξέρει τι κάνει. Παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα” σημειώνει στις δηλώσεις της.

Με τη σειρά της η Μπεθ Μέιμπερι, 24 ετών, που ζει στο Λιντς υπογραμμίζει: «Αισθανθήκαμε 100% πιο ασφαλείς εδώ από ό,τι στο Λιντς, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες και οι περιοχές έχουν πολύ λιγότερο συνωστισμό. Τα μπαρ και τα λοιπά φαίνονται πολύ πιο ήσυχα, το ξενοδοχείο δεν φαίνεται να είναι καν στη μισή χωρητικότητα, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από την πισίνα/παραλία. Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση όσον αφορά τις μάσκες».

Στην ανακοίνωσή του στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είπε ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Σκωτίας για επιβολή περιορισμών στις αφίξεις από την Ελλάδα, γενικά.

Ανακοίνωσε ότι το σύστημα καραντίνας για την Αγγλία αναθεωρείται, για να ληφθεί υπόψη το πολύ διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά. «Για πρώτη φορά έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε συγκεκριμένα νησιά από το σύστημα καραντίνας, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό», είπε στους βουλευτές, με το υπουργείο Εξωτερικών να ανανεώνει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε αυτά τα 7 νησιά, αλλά όχι γενικά στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments