Ελλάδα

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Άμεση απεγκατάσταση των προσφύγων – Θα γεμίσει κορωνοϊό το νησί

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Άμεση απεγκατάσταση των προσφύγων – Θα γεμίσει κορωνοϊό το νησί
Δήμαρχος Μυτιλήνης: Ο Στρατής Κύτελης δήλωσε ότι πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες καθώς υπάρχει φόβος ότι όλο το νησί θα γεμίσει κορωνοϊό.

Μαύρη μέρα είναι η σημερινή για το νησί της Μυτιλήνης. Μια μεγάλη φωτιά έκαψε το κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Όλα ξεκίνησαν ότι 35 πρόσφυγες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο και οι άνθρωποι της πυροσβεστικής σβήνουν τις τελευταίες εστίες της φωτιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τέτοια που δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 12 χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στο δρόμο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει άμεση απεγκατάσταση των προσφύγων καθώς υπάρχει μεγάλος κύνδινος να έχουμε ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στο νησί. Ο Στρατής Κύτελης ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός ατόμων να μείνει στο δρόμο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και έκανε έκκληση προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση.

“Θα εξαπλωθεί ο κορωνοϊός”

Μιλώντας στο ethnos.gr o Δήμαρχος της Μυτιλήνης ανέφερε: «Δεν μπορούν να μείνουν δεύτερη μέρα στο σημείο οι περίπου 12.000 πρόσφυγες. Η θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού-μακριά από οικισμούς ή θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε καράβια. Δέκα χρόνια μας έχουν αφήσει μόνους μας στο θέμα του προσφυγικού. Πρέπει εδώ και τώρα να απομακρυνθούν οι μετανάστες. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει διασπορά του ιού σε όλη την περιοχή», ήταν τα λόγια του.

Την ίδια ώρα η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε άμεσα διυπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς» αναφέρει ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments