Ελλάδα

Φωτιά Κερατέα Ανάβυσσος: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Υποψίες για εμπρησμό

Φωτιά Κερατέα Ανάβυσσος: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Υποψίες για εμπρησμό
Φωτιά Κερατέα: Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν παραμένουν το μεγάλο πρόβλημα για τους πυροσβέστες που φοβούνται για αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Φέριζα και κατευθύνθηκε προς την Ανάβυσσο. Το μεγάλο πρόβλημα της Πυροσβεστικής είναι ότι πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι στην περιοχή και έτσι υπάρχει μεγάλος φόβος για αναζωπυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και πέρα από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, μετέχουν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αλλά και ο δήμαρχος Λευρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η φωτιά «άγγιξε» την Ανάβυσσο, ενώ θυμίζουμε ότι εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι, ενώ ο Δήμος Σαρωνικοιύ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Δείτε βίντεο του Pagenews.gr από τη φωτιά

Δύο μηνύματα εκκένωσης από το 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Αναβύσσου έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς στην περιοχή. Το μήνυμα ζητούσε από τους πολίτες, αν είναι στην Ανάβυσσο, να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από τη λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.  Νωρίτερα, μήνυμα εκκένωσης για προληπτικούς λόγους είχε σταλεί και προς τους κατοίκους των οικισμών Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας.

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει μπει ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος ο Δήμος στο Facebook. O Δήμος έχει αποστείλει το αίτημα και στην κυβέρνηση, συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και στην Περιφέρεια Αττικής.

Gepostet von Δήμος Σαρωνικού am Mittwoch, 9. September 2020

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments