Πολιτική

Φωτιά Αττική: Σε διαρκή επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές

Φωτιά Αττική: Σε διαρκή επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές
Φωτιά Αττική: Στην Αττική, έγινε χρήση του 112 για την εκκένωση των οικισμών Αγ. Παντελεήμονα, Άρη, Αναβύσσου και ΑΤΕ αφού πρώτα στεγανοποιήθηκαν οι δρόμοι διαφυγής.
Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική καθώς όλη η Αττική και διάφορες περιοχές της χώρας  είναι στην «κόκκινη» γραμμή. Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξή τους.

Δείτε την ενημέρωση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για το συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, παράλληλα με τις ενέργειες για την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών, το πρώτο μέλημα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στην Αττική, έγινε χρήση του 112 για την εκκένωση των οικισμών Αγ. Παντελεήμονα, Άρη, Αναβύσσου και ΑΤΕ αφού πρώτα στεγανοποιήθηκαν οι δρόμοι διαφυγής.

Ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο είναι 71 και σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια.

Αποκλειστικό βίντεο του Pagenews.gr

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα, κατευθύνεται στην Ανάβυσσο – Εκκενώνονται οικισμοί

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Ήδη, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα και Όλυμπος, καθώς και το οικοτροφείο «Αργώ» με 30 παιδιά. Έχουν καεί σπίτια, ενώ η φωτιά κατευθύνεται με ταχύτητα προς την Ανάβυσσο. Για εφιαλτική κατάσταση κάνουν λόγο όσοι βρίσκονται στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Επιχειρούν 117 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα 5 αεροπλάνα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Το μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δηλαδή στις 15:05, είναι τεράστιο και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου» εξήγησε ο δήμαρχος, Πέτρος Φιλίπου ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των πυροσβεστών που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιούμε μεγάφωνα για να ενημερώσουμε τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ζητάμε να εκκενωθούν τα σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα και τον Όλυμπο» τόνισε ο δήμαρχος εξηγώντας πως το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε σε ποια περιοχή μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε από τη Φέριζα

Η πρώτη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112. Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments