Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από ένα εκατομμύριο τα κρούσματα

Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από ένα εκατομμύριο τα κρούσματα
Ρωσία κορωνοϊός: Μπορεί τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, αλλά οι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες είναι 142.

Η Ρωσία κατέγραψε 5.218 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.041.007, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης του ιού την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, ο αριθμός των νέων θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο είναι 142, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 18.135. Επιπροσθέτως, πάνω από 27,57 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον φονικό ιό έχουν αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 895.990 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών ενός ακόμα ρωσικού εμβολίου

Το Ινστιτούτο Ιολογίας Vector της Σιβηρίας ολοκλήρωσε επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. Θυμίζουμε πως η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας και έγινε γνωστό ως Sputnik-V. Η τρίτη φάση των κλινικών του εμβολίου αυτού, στην οποία θα συμμετάσχουν 40.000 εθελοντές, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είναι εμβόλιο βασισμένο στα πεπτίδια, ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μιας ομάδας 100 εθελοντών. «Σήμερα η τελική ομάδα με 20 εθελοντές βγήκε από το νοσοκομείο. Και οι 100 εθελοντές εμβολιάσθηκαν σε δύο δόσεις και ολοκλήρωσαν την περίοδο ιατρικής παρακολούθησης τους στο νοσοκομείο η οποία διήρκεσε 23 ημέρες. Οι εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Rospotrebnadzor, με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών να δοθούν στη δημοσιότητα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως ανακοινώθηκε η διακοπή των κλινικών δοκιμών του πειραματικού εμβολίου AZD1222 της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το πλέον υποσχόμενο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το πλέον προχωρημένο στη διαδικασία ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments