Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι μάσκες ήταν έγκαιρα στα σχολεία»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι μάσκες ήταν έγκαιρα στα σχολεία»
Τάκης Θεοδωρικάκος: Το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών για το άνοιγμα των σχολείων σήμερα.

«Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά, στους πολίτες και στην αυτοδιοίκηση «με πράξεις».

Απαντώντας στην κριτική των προηγούμενων ημερών για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, επισήμανε την ανάγκη «όλοι να εγκαταλείψουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, όταν αναφέρονται στα παιδιά μας και στην εκπαίδευση».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους μαθητές συνέστησε υπομονή και να φοράνε τις μάσκες τους, ενώ τόνισε ότι από τη δική τους συμπεριφορά και πειθαρχία στα μέτρα που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, η υγεία των οικείων τους, ιδιαίτερα των παππούδων και των γιαγιάδων τους. Ακόμη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, τελικά, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του υπουργείου με την ΚΕΔΕ για τον επιτυχημένο αγώνα δρόμου που δόθηκε, ώστε όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν, δωρεάν, μάσκες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

«Η απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ελήφθη τέλη Αυγούστου. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Διανεμήθηκαν μάσκες σε όλους τους Δήμους. Δεν υπάρχει νομός στον οποίον δεν έχουν φτάσει μάσκες. 1.600.000 μάσκες έχουν μοιραστεί. Μέχρι τώρα αντιστοιχεί μία μάσκα σε κάθε παιδί. Μέσα στην εβδομάδα θα διανεμηθούν και οι υπόλοιπες.

Έχουμε πάρει δείγματα από όλες τις παραγγελίες (σ.σ.: για ακατάλληλες μάσκες) και θα υπάρχει και συνέχεια στη χορήγηση των μασκών στις σχολικές μονάδες» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV.

Βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές πλέον στα σχολεία:

  • Οι μαθητές καλούνται, να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.
  • Κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο, θα πρέπει να αποφέυγουν τις μετακινήσεις στο σχολικό και μην ακουμπούν σε σημεία του οχήματος.
  • Όταν φτάνουν στην τάξη, θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και να μην πιάνουν το πρόσωπό τους.
  • Από την τάξη όταν βγαίνουν για διάλειμμα, οι μαθητές καλούνται να να μην πλησιάζουν το πρόσωπο άλλων παιδιών, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, να τρώνε από το δικό τους φαγητό, να πίνουν από το δικό τους παγούρι και να σκουπίζονται με τα δικά τους χαρτομάντηλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments