Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Όλα τα τελευταία στοιχεία για την αλλαγή της θερμοκρασίας σύμφωνα με τις προγνώσεις του Σάκη Αρναούτογλου.

Χαλάει τις επόμενες μέρες ο καιρός σύμφωνα με τις τελευταίες καιρικές προγνώσεις του Σάκη Αρναούτογλου. Σε πρώτη φάση, ο κορυφαίος μετεωρολόγος  της ΕΡΤ αναμένοντας και τα αυριανά στοιχεία, κάνει λόγο πως δεν θα υπάρξει μεσογειακός κυκλώνας, αφού η ένταση των ανέμων του συγκεκριμένου συστήματος δεν το εντάσσει σε αυτή την κατηγορία.

Όπως ανέφερε στο δελτίο της ΕΡΤ θα σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικά αναμένονται να φτάσουν έως και τ 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 33 βαθμούς.

Ως εκ τούτου, ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά και για μια μεσογειακή ύφεση με θυελλώδη χαρακτηριστικά σε πρώτη φάση και θα αναμένει τα νέα προγνωστικά δεδομένα για την τελική του εκτίμηση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Βέβαιο είναι πως το συγκεκριμένο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τον Αρναούτογλου να δίνει την πορεία αυτών από μέρα σε μέρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού

Ο καιρός για τις επόμενες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Πέμπτη

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σεβόρειους βορειοδυτικούς, με ένταση στο νότιο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παρασκευή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές,οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments