Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη άνοιγμα σχολείων: Τις επόμενες μέρες οι αναπληρωτές στα σχολεία που έχουν κενά

Σοφία Ζαχαράκη άνοιγμα σχολείων: Τις επόμενες μέρες οι αναπληρωτές στα σχολεία που έχουν κενά
Σοφία Ζαχαράκη άνοιγμα σχολείων: Η υφυπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν τις επόμενες μέρες.

Σήμερα κιόλας θα αρχίσουν να συλλέγονται τα κενά που εντοπίζονται στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και θα συμπληρωθούν με την άμεση αποστολή νέων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα στις επόμενες μέρες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100.3 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως ανέφερε πέρυσι χρειάστηκαν περίπου 39.000 αναπληρωτές, ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε περίπου 160.000.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι από φέτος ισχύει πέναλτι για τους αναπληρωτές που παραιτούνται από τη θέση, στην οποία διορίστηκαν, με αποκλεισμό τους από τις λίστες για δύο χρόνια. Σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία, δήλωσε ότι από φέτος μπορούν να πάνε τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις ώστε να διευκολύνουν οι γονείς, λόγω Covid-19 και να μη χρειάζεται να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο οι παππούδες τους. Τέλος, επισήμανε ότι πρώτα θα εντοπιστούν τα κενά στο πρωινό σχολείο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το ολοήμερο.

Νίκη Κεραμέως : Να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν κρούσματα κορωνοϊού στους μαθητές

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρθηκε σε τυχόν έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού από το άνοιγμα των σχολείων και πως «όλοι έχουμε μια αγωνία και ως υπεύθυνοι πολιτικοί και ως γονείς, αλλά ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο και ο φυσικός του χώρος είναι το σχολείο».

Αναφορικά με τις αναρτήσεις στα social media με φωτογραφίες από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία που έχουν διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από τις προδιαγραφές των ειδικών, αλλά και για τους αρνητές της μάσκας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όλα κύλησαν πολύ ομαλά και πρέπει να ευχαριστήσουμε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές που εφάρμοσαν υποδειγματικά μέτρα που είναι δύσκολα και δυσάρεστα, αλλά είναι σωτήρια και απαραίτητα για την υγεία όλων μας. Είδαμε παιδιά να βάζουν την μάσκα στην καθημερινότητα τους». Για την αποστολή και παράδοση των μασκών στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας η κ. Κεραμέως είπε πως δεν είναι της αρμοδιότητάς της, τονίζοντας πάντως την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει για να παραδοθούν στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments