Πολιτική

Νότης Μηταράκης Λέσβος: Οι έκνομες ενέργειες στη χώρα μας δεν γίνονται ανεκτές

Νότης Μηταράκης Λέσβος: Οι έκνομες ενέργειες στη χώρα μας δεν γίνονται ανεκτές
Νότης Μηταράκης Λέσβος: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έστειλε μήνυμα ότι οι παράνομες ενέργειες από τους πρόσφυγες και του μετανάστες δεν θα γίνονται ανεκτές.
Νότης Μηταράκης Λέσβος: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έστειλε μήνυμα ότι οι παράνομες ενέργειες από τους πρόσφυγες και του μετανάστες δεν θα γίνονται ανεκτές.

Το μήνυμα ότι «οι έκνομες ενέργειες στη χώρα μας δεν γίνονται ανεκτές και για όλες τις πυρκαγιές έχουν γίνει συλλήψεις» θέλησε να στείλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στη δομή του Καρά Τεπέ. Ο υπουργός τόνισε επιπλέον ότι «οι πρόσφατες πυρκαγιές στα κέντρα της Μυτιλήνης, της Σάμου και προ μηνών στη Χίο, καταδεικνύουν την ανάγκη να κλείσουν άμεσα τα άναρχα ανοικτά κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και να δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, τα οποία θα προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, διπλή περίφραξη, συστήματα ελεγχόμενης εισόδου, συστήματα παρακολούθησης και πυρασφάλειας», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε θύλακες παραβατικότητας να προχωρούν σε έκνομες ενέργειες».

Εξάλλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε σχετικά με τις εξαγγελίες της Γερμανίας για μετεγκατάσταση προσφύγων ότι «είναι ξεκάθαρο ότι θα φύγουν μόνο άτομα που είχαν ήδη αναγνωρισμένο προσφυγικό προφίλ, κατά συνέπεια η φωτιά δεν επιτάχυνε τη διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους». Στο Καρά Τεπέ έχουν μπει ήδη τα πρώτα 1.200 άτομα, υπογράμμισε ο υπουργός και εξήγησε: «Τελειώνουν οι εργασίες κατασκευής της προσωρινής δομής, στις σκηνές άρχισε να μπαίνει ρεύμα και νερό, όλα όσα χρειάζονται για να είναι λειτουργική και θεωρούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η μεταφορά του κόσμου».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται μέσω ειδικών διαπραγματευτών» η προσπάθεια να πειστούν οι αιτούντες άσυλο να εγκατασταθούν στο Καρά Τεπέ, ωστόσο πρόσθεσε ότι «σε κάποιο σημείο θα αναγκαστεί να αναλάβει και η Αστυνομία και να συλληφθούν όσοι δημιουργούν εμπόδια». Τέλος, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «στα νησιά δεν θα μείνει κανείς μόνιμα» και εξήγγειλε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτημάτων ασύλου όλων όσων έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτημα.

Την ίδια στιγμή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αποσυμφώρηση της Λέσβου τονίζοντας ότι όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν αποχωρήσει από το νησί μέχρι το Πάσχα. «Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα εδώ, προβλέπω ότι οι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Οι άνθρωποι αυτού του νησιού έχουν υποφέρει πολλά. Έδειξαν πολλή υπομονή», ήταν τα λόγια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments