Τεχνολογία

Apple Spotify: Εξοργισμένη η υπηρεσία μουσικής με τη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας

Apple Spotify: Εξοργισμένη η υπηρεσία μουσικής με τη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας
Apple Spotify: Όλα ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν.

Μια… αγανακτισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το Spotify, επαναλαμβάνοντας την απογοήτευσή του απέναντι στηνApple, κατηγορώντας τη για μονοπωλιακές τακτικές.

Όλα ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν, όταν το Spotify άρχισε να «κυνηγάει» την Apple για τις μονοπωλιακές τακτικές της. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2019 κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Για άλλη μια φορά, η Apple χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση της και τις άδικες πρακτικές της για να φέρει τους ανταγωνιστές της σε δύσκολη θέση και να στερήσει την επιλογή από τους καταναλωτές, προωθώντας τις δικές της υπηρεσίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και οι αρμόδιοι προσθέτουν: «Καλούμε τις αρχές ανταγωνισμού να δράσουν γρήγορα για να περιορίσουν την μονοπωλιακή συμπεριφορά της Apple, την οποία αν την αφήσουν να εξελίσσεται θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην κοινότητα των developers και θα απειλήσει τις συλλογικές μας ελευθερίες να ακούμε, να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε και να συνδεόμαστε».

Έτσι, το Spotify εξέδωσε μια αγανακτισμένη δήλωση, επαναλαμβάνοντας τη δυσπιστία του και την απογοήτευσή του απέναντι στην Apple, κατηγορώντας τη για μονοπωλιακές τακτικές ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως η εν λόγω δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που η Apple έχει έναν δικαστικό «πονοκέφαλο» μιας και βρίσκεται στα δικαστήρια με την Epic Games για την προμήθεια 30% του App Store.

Το Spotify είναι σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής η οποία είναι διαθέσιμη σε χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας. Επιτρέπει την πλοήγηση και την αναζήτηση μουσικής ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, είδος, λίστα αναπαραγωγής ή δισκογραφικής εταιρείας. Η δομή της υπηρεσίας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί κάτω από ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δύο κατηγοριοποιημένες βαθμίδες οι οποίες είναι το Spotify Free (160 kbit/s) και Spotify Premium (320 kbit/s).

Στο Spotify Premium, όπου ο χρήστης καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό ως μηνιαία συνδρομή, μπορεί να ακούσει μουσική χωρίς διαφημίσεις με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και να αποθηκεύσει μουσική για ακρόαση εκτός σύνδεσης. Η ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2008 και τον Ιούνιο του 2015 είχε πάνω από 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 εκατομμύρια χρηστών που πλήρωναν μηνιαία συνδρομή. Το ποσό αυτό είχε φτάσει τους τριάντα εκατομμύρια χρήστες τον Μάρτιο του 2016. Σημειώνεται πως η Spotify Ltd λειτουργεί ως μητρική εταιρία, με έδρα το Λονδίνο, ενώ η Spotify ΑΒ χειρίζεται την έρευνα και την ανάπτυξη στη Στοκχόλμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments