Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Η ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει τριμελή οικογένεια στους Σοφάδες

Κακοκαιρία Ιανός: Η ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει τριμελή οικογένεια στους Σοφάδες
Κακοκαιρία Ιανός: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση. Δείτε βίντεο.

Στο Καρποχώρι Σοφάδων μια οικογένεια εγκλωβιστεί και η ΕΜΑΚ επιχειρεί να τους απεγκλωβίσει. Εκτός από το ζευγάρι, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν και το μόλις τριών ετών παιδάκι τους.

Το ύψος της βροχής που έπεσε στην περιοχή από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός ήταν μεγάλο, με συνέπεια η οικογένεια να εγκλωβιστεί και να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΜΑΚ έτσι ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή αγνοούνται άνθρωποιε, ενώ οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενημέρωσε ήδη ότι έχει ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις πολιτών στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

Αλλα τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Μαγουλίτσας, σύμφωνα με το karditsalive.net. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο σάιτ ο δήμαρχος, Φάνης Στάθης πρόκειται για τρεις κτηνοτρόφους που προφανώς πήγαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ το νερό στην περιοχή που είναι τα ποιμνιοστάσια έχει ανεβεί πάρα πολύ και φυσικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την τύχη τους.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας για το ίδιο θέμα (των αγνοούμενων), ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωστής Νούσιος, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις δικές του πληφορορίες στον νομό είναι δύο.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρώνονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική , τη Στερεά Ελλάδα και τη .

Αναλυτικά:

  • Στο νότιο Ιόνιο ( και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στη Στερεά Ελλάδα (, Λουτρά Υπάτης, Λιανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments