Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Τα σύνορα με τον Καναδά θα ανοίξουν πριν από το τέλος του έτους

Ντόναλντ Τραμπ: Τα σύνορα με τον Καναδά θα ανοίξουν πριν από το τέλος του έτους
Ντόναλντ Τραμπ: Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, τα σύνορα με τον Καναδά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι τα σύνορα με τον Καναδά θα ξανανοίξουν πριν από τα τέλη του έτους, λίγες ώρες μετά την απόφαση να παραμείνουν κλειστά για άλλον έναν μήνα. Ειδικότερα, οι περιορισμοί για τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών επιβλήθηκαν τον Μάρτιο και δεν αφορούν το εμπόριο ή τις αεροπορικές μεταφορές. Παρατάθηκαν δε, πολλές φορές από τότε και η τελευταία ήταν κατά τη χθεσινή ημέρα.

Έτσι με βάση αυτήν την τελευταία απόφαση τα σύνορα με τον Καναδά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Aπειλές Τραμπ κατά του Guardian

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με τις οποίες πρώην μοντέλο κατηγορεί τον μεγιστάνα ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του αμερικανικού τουρνουά τένις US Open το 1997. Η Έιμι Ντόρις φέρεται να αφηγήθηκε στην εφημερίδα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της επιτέθηκε έξω από μια τουαλέτα, στο VIP θεωρείο του μεγιστάνα στο τουρνουά εκείνης της χρονιάς. Η Ντόρις ήταν τότε 24 ετών. «Έχωσε τη γλώσσα του στον λαιμό μου και εγώ τον απωθούσα. Και μετά με αγκάλιασε πιο σφιχτά και τα χέρια του βρίσκονταν παντού, στους γλουτούς μου, στα στήθη μου, στην πλάτη μου, παντού», είπε η Ντόρις σε αυτή τη συνέντευξη.

Ψευδείς οι ισχυρισμοί, λένε από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ

Το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς. «Οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς. Θα εξετάσουμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο ώστε να λογοδοτήσει η Guardian για το κακόβουλο δημοσίευμα αυτής της ατεκμηρίωτης ιστορίας», είπε η Τζένα Έλις, νομική σύμβουλος στην εκστρατεία του Τραμπ. Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που, όπως γράφει, της έδωσε η Ντόρις και εικονίζουν τη νεαρή γυναίκα με τον Τραμπ. Πήρε επίσης συνεντεύξεις από πολλούς ανθρώπους στους οποίους είχε μιλήσει την εποχή εκείνη η Ντόρις για το συμβάν. Συνολικά έδωσε στην εφημερίδα έξι φωτογραφίες της με τον Τραμπ, καθώς και το εισιτήριό της για το τουρνουά, την ημέρα του επεισοδίου.

«Με είχε πιάσει σφιχτά και δεν μπορούσα να ξεφύγω. Δεν ξέρω πώς το αποκαλείς όταν βάζεις τη γλώσσα στον λαιμό κάποιου άλλου. Αλλά την έσπρωξα με τα δόντια μου. Την έσπρωχνα και νομίζω ότι ίσως τον πλήγωσα στη γλώσσα».

Σύμφωνα με τον «Guardian», η Ντόρις, που ζει τώρα στη Φλόριντα, παρείχε στοιχεία για να στηρίξει την καταγγελία της, περιλαμβανομένου του εισιτηρίου από το US Open και έξι φωτογραφίες, όπου απεικονίζεται με τον Τραμπ (ηλικίας 51 ετών την εποχή εκείνη και παντρεμένο με τη δεύτερη σύζυγό του, Μάρλα Μέιπλς) σε διάστημα αρκετών ημερών. Αρκετά άτομα επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της, περιλαμβανομένης μίας φίλης της από τη Νέα Υόρκη, της μητέρας της και μιας θεραπεύτριας, με τις οποίες επικοινώνησε ο «Guardian» μετά τη συνέντευξη. Η 48χρονη Ντόρις, μητέρα δίδυμων κοριτσιών, είπε ότι είχε σκεφθεί να μιλήσει δημοσίως για το συμβάν και το 2016, όταν βγήκαν πολλές γυναίκες και προέβησαν σε ανάλογες καταγγελίες κατά του Τραμπ, αλλά δεν το έκανε τελικά, φοβούμενη μήπως η υπόθεση βλάψει την οικογένειά της.

«Τώρα που τα κορίτσια μου ετοιμάζονται να κλείσουν τα 13, θέλω να ξέρουν ότι δεν μπορείς να επιτρέπεις σε κανέναν να σου κάνει κάτι που δεν θέλεις», είπε. «Θα ήθελα να είμαι πρότυπο. Να δουν ότι δεν έκλεισα το στόμα μου, ότι όρθωσα το ανάστημά μου σε κάποιον που έκανε κάτι απαράδεκτο», πρόσθεσε. Και δήλωσε απογοητευμένη που ακούει να λένε σε τόσες άλλες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Τραμπ για σεξουαλικές επιθέσεις ότι λένε ψέματα. «Εχω απηυδήσει να τον βλέπω να τη γλιτώνει», είπε. «Κουράστηκα να σιωπώ. Αποζητώ την κάθαρση. Θέλω να το βγάλω από μέσα μου και να μάθει ο κόσμος ότι τέτοιος είναι ο άνθρωπος που έχουμε για πρόεδρο, ότι τέτοια κάνει και ότι είναι απαράδεκτα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments