Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: Δωρεάν από τον Πούτιν στους υπαλλήλους του ΟΗΕ

Κορωνοϊός εμβόλιο: Δωρεάν από τον Πούτιν στους υπαλλήλους του ΟΗΕ
Κορωνοϊός εμβόλιο: Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως θα προσφέρει δωρεάν το εμβόλιο του κορωνοϊού στους υπαλλήλους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Την πρόθεση της Ρωσίας να προσφέρει δωρεάν το εμβόλιο Sputnik-V στους συνεργάτες του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) εξέφρασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Γενικής Συνέλευση του Οργανισμού. Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε το εμβόλιο «αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό». «Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στους συνεργάτες του ΟΗΕ όλη την αναγκαία εξειδικευμένη βοήθεια. Ιδιαίτερα προτείνουμε να προσφέρουμε δωρεάν το δικό μας εμβόλιο στους συνεργάτες του Οργανισμού και των τμημάτων του που θέλουν να εμβολιασθούν εθελοντικά», δήλωσε  χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι με τον επικίνδυνο αυτόν ιό μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ο καθένας.

«Ο κορωνοϊός δεν αγνόησε και το προσωπικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα επιτελεία του και τις περιφερειακές του δομές», είπε ο Ρώσος πρόεδρος αναφέροντας ότι υπήρξαν αιτήματα από συναδέλφους του ΟΗΕ προς την ρωσική πλευρά να τους σταλεί το ρωσικό εμβόλιο. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαβεβαίωσε το ακροατήριό του.  Στη συνέχεια αναφερόμενος στον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το δυναμικό του ΠΟΥ ενώ απηύθυνε έκκληση να αρθούν τα εμπόδια για την συνεργασία των χωρών στον τομέα της ιατρικής.

Επίσης, πρότεινε τη διοργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με θέμα την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών όλων των χωρών στον εμβολιασμό. «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο της προμήθειας άλλων χωρών με το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό» κατέληξε ο Πούτιν.

Θετικά τα νέα για το ρωσικό εμβόλιο:

Εν τω μεταξύ, πολύ θετικά είναι τα νέα από τη Ρωσία, καθώς κανείς από τους 2.500 χιλιάδες εθελοντές δεν έχει παρουσιάσει κάποια επιπλοκή, ενώ τους έχει χορηγηθεί το πρώτο συστατικό του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό. Τις παραπάνω πληροφορίες έδωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya. Θυμίζουμε ότι στις 11 Αυγούστου η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανακοίνωσε την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ασθένειας COVID-19. Το εμβόλιο, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V, αναπτύχθηκε από το συγκεκριμένο Ινστιτούτο.

«Περίπου 2.500 κάτοικοι της Μόσχας έλαβαν το πρώτο συστατικό του εμβολίου. Δεν έχουμε καταγράψει επιπλοκές, εκτός από κάποιες μικρές, που περιγράφονται στο εγχειρίδιο» δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ. Στην τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου λαμβάνουν μέρος έως και 40.000 εθελοντές, διευκρίνισε ο ίδιος. «Οι δοκιμαστικές παρτίδες του εμβολίου της Gamaleya για την COVID-19 έχουν παραδοθεί σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας» ανακοίνωσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments