Ελλάδα

Αντιτρομοκρατική Κουκάκι: Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα – Πού εστιάζονται οι έρευνες

Αντιτρομοκρατική Κουκάκι: Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα – Πού εστιάζονται οι έρευνες
Αντιτρομοκρατική Κουκάκι: Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ.

Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά εντοπίστηκε στο Κουκάκι σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα τα οποία, όπως διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Πού εστιάζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από έναν χρόνο είχε νοικιαστεί η αποθήκη – γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζίννη 126 στο Κουκάκι, από τον ένα εκ των συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είναι ακόμα σε εξέλιξη. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής πάντως, εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους κάτι που να το επιβεβαιώνει.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα;

Οι τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι στην Αττική. Βέβαια, ο εντοπισμός εκρηκτικών και όπλων σε οικήματα όπου έγιναν έρευνες, ανάμεσά τους αποθήκη στην «καρδιά» της Αθήνας στο Κουκάκι, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι συλληφθέντες να βρίσκονταν στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τρομοκρατική επίθεση.

Πάντως, η σύνδεση των συλληφθέντων με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που έχει πραγματοποιήσει οχτώ χτυπήματα από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Για αυτό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό πρόσθετων στοιχείων που θα μπορούσαν να «δέσουν» την υπόθεση. Σύμφωνα με το ethnos, οι αστυνομικοί αναζητούν γιάφκες και κρησφύγετα που παραμένουν ακόμα άγνωστα και στα οποία θα μπορούσαν να κρύβονται πράγματα που να συνδέουν τους συλληφθέντες με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες.

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν σταλεί δύο όπλα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εφόδων της Αντιτρομοκρατικής, για να εξεταστεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και εάν συνδέονται με κάποια τρομοκρατική ενέργεια, την ώρα που η Σήμανση «χτενίζει» την είσοδο για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments