Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με τον καιρό να σημειώνει ραγδαία επιδείνωση από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο καιρός αλλάζει προς το χειρότερο και έρχονται πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες 

Όπως αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια ο έμπειρος μετεωρολόγος, μέσω της ΕΡΤ, τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα θέλουν τον καιρό να αλλάζει προς το χειρότερο με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να προκαλούν πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Εξηγεί, μάλιστα, ότι το αίτιο της… παρέλασης βροχοπτώσεων, είναι ένας μεγάλος μετεοπρωταγωνιστής, ένα βαρομετρικό χαμηλό… μαμούθ, στην «καρδιά» της Ευρώπης, το οποίο με τα ακραία κράσπεδά του θα κατορθώσει να στέλνει ισχυρές βροχές και στη χώρα μας ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο από την ένταση των βροχών να προκύψουν προβλήματα.

Ακολουθεί το βίντεο με όσα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου:

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα βορειοδυτικά και πιθανόν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια, μα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7, στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί έως 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κυρίως στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments