Ελλάδα

Μητροπολίτης Καρπενησίου κορωνοϊός: Σάλος με τις δηλώσεις του – «Δεν χρειάζονται μέτρα»

Μητροπολίτης Καρπενησίου κορωνοϊός: Σάλος με τις δηλώσεις του – «Δεν χρειάζονται μέτρα»
Μητροπολίτης Καρπενησίου κορωνοϊός: Προέτρεψε τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού γιατί στην Ευρυτανία «δεν υπάρχουν κρούσματα».

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανεύθυνη στάση του Μητροπολίτη Καρπενησίου για τον κορωνοϊό. Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης σε δηλώσεις που έκανε για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου Καρπενησιώτη προέτρεψε τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού αφού στην Ευρυτανία «δεν υπάρχουν κρούσματα».

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Ευρυτανία δεν υπάρχουν κρούσματα και δεν χρειάζονται τα μέτρα που επιβάλλονται σε άλλες περιοχές». Δυστυχώς, άλλος ένας άνθρωπος της Εκκλησίας κινείται με περισσή ανευθυνότητα εν μέσω της πανδημίας και ενώ τα κρούσματα του ιού παραμένουν σε σταθερά υψηλά νούμερα.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα που μετέδωσε το STAR Κεντρικής Ελλάδας, κανένας από τους πιστούς δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο συνωστισμός εντός του ναού είναι κάτι παραπάνω από ορατός.  Τη λύπη του για το γεγονός, ότι κανείς σχεδόν από τους πιστούς δεν φορούσε μάσκα στο εσωτερικό της εκκλησίας κατά τη θεία λειτουργία, εξέφρασε ο βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος. Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, δήλωσαν από την πλευρά τους ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασσιός.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη

Εν τω μεταξύ, διαθέσιμη στους πολίτες είναι από σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή για τον κορωνοϊό, καθώς και την επιδημιολογική της εικόνα.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα covid19.gov.gr, την ειδική πλατφόρμα συνολικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό που είχε προαναγγείλει την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη. Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό τους κώδικα και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.

Επίσης, εκτός από τον χάρτη, υπάρχει και ένας πίνακας στον οποίο αναρτώνται και αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν, ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κοκ.) και ανά δραστηριότητα (για παράδειγμα σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κλπ.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments