Ελλάδα

Πέθανε ο Σίμος Σιμόπουλος

Πέθανε ο Σίμος Σιμόπουλος
Σίμος Σιμόπουλος: Απεβίωσε ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή (25 Σεπτεμβρίου) ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θητεία από το 2010 μέχρι και το 2014) Σίμος Σιμόπουλος.

Η Σύγκλητος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξέφρασε με ψήφισμα της τη βαθιά της θλίψη της και ο νυν πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε ότι «το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου του 2020, ώρα 13:00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο, σε πολύ στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ποιος ήταν ο Σίμος Σιμόπουλος

O Σίμος Σιμόπουλος ήταν Έλληνας μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός και πανεπιστημιακός. Είχε διατελέσει πρύτανης του ΕΜΠ και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σπούδασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Δίδασκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών στον τομέα πυρηνικής τεχνολογίας και από το 1992 ήταν καθηγητής. Από το 1999 ως το 2001 και από το 2003 ως το 2005 ήταν πρόεδρος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Από το 2000 ως το 2003 ήταν αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 2006 ως το 2009 ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το 2009 διορίστηκε πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το 2010 εξελέγη πρύτανης του ΕΜΠ και διατήρησε αυτό το αξίωμα μέχρι το 2014.

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου το 2012 ήταν υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τον Ιούλιο του 2014 ανέλαβε πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments