Ελλάδα

Κορωνοϊος Ελλάδα: Στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας

Κορωνοϊος Ελλάδα: Στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας
Κορωνοϊος Ελλάδα: Το επόμενο χαρτί της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η καθολική χρήση μάσκας, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα.

Παρά τα μέχρι τώρα μέτρα, τα κρούσματα δεν μειώνονται και η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα φανεί και από την πορεία των μέτρων που εφαρμόζονται από σήμερα και αν θα αποδειχθούν αποτελεσματικά. Κέντρο της επιδημίας και της ανησυχίας είναι η Αττική με τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα.

Η γενικευμένη χρήση μάσκας θα εφαρμοστεί εάν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει να μην δείχνει βελτίωση. Τα τρία κριτήρια τα οποία λαμβάνει υπόψη για όλες τις αποφάσεις  η κυβέρνηση, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και οι αντοχές του ΕΣΥ. Χαρακτηριστική ήταν και η σχετική ρήση του πρωθυπουργού στο πρόσφατο διάγγελμά του, όπου και τόνισε ότι «η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο».

Η επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί την καθολική χρήση μασκας

Σχολιάζοντας τα νέα αυστηρότερα μέτρα που θα τεθούν από σήμερα σε ισχύ, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως τα μέτρα τα διοικητικά τα προτείνει η κυβέρνηση και η Επιτροπή συνήθως συμφωνεί ή κάνει τροποποιήσεις. «Η κεντρική ιδέα όλων αυτών είναι να ελαττώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο» συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο επιβολής της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, ο καθηγητής Μικροβιολογίας δεν απέκλεισε να εισηγηθεί από την αρμόδια Επιτροπή, αν κριθεί απαραίτητο.

Σε ποιες περιοχές ισχύει η καθολική χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου.

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που έχει καταγραφεί ρεκόρ κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, αλλά και ο μήνας που σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από την αρχή της επιδημίας. Μέχρι τώρα, 107 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό και ο μήνας δεν έχει ακόμα τελειώσει. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, όπου 90 άνθρωποι κατέληξαν από τον Covid – 19. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έχει φτάσει του 376.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments