Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η φωτογραφία για τα 31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η φωτογραφία για τα 31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός μοιράστηκε μια συγκινητική φωτογραφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, με μια φωτογραφία από το μακρινό παρελθόν, με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από τη δολοφονία του από την «17 Νοέμβρη». «Τριάντα ένα χρόνια μετά. Η ίδια αγάπη ζωντανή στη μνήμη μου» έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στα social media.

Δείτε τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Νέα Δημοκρατία: «Οι ιδέες και η πολιτική παρακαταθήκη του Παύλου Μπακογιάννη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια οι άνανδροι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.

Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση από τα τραύματα του εμφυλίου. Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά. Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν».

«31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ανάρτηση για τον θάνατο του Παύλου Μπακογιάννη έκανε και ο γιος του, Κώστας, αναρτώντας μια φωτογραφία τους. «Μπορεί να έχεις πετάξει μακριά εδώ και τριάντα ένα χρόνια, αλλά εγώ κάθε μέρα σε αγγίζω…» γράφει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μπορεί να έχεις πετάξει μακριά εδώ και τριάντα ένα χρόνια, αλλά εγώ κάθε μέρα σε αγγίζω…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis am Freitag, 25. September 2020

Λίγα λόγια για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

  • Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.
  • Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.
  • Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.
  • Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments