Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Στέλιος Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών
Στέλιος Πέτσας: Κατηγορηματικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε στο ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Την κατηγορηματική απόρριψη του ενδεχομένου αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε σημερινή συνέντευξή του στο σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως εξέφρασε ο κος Πέτσας, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Και μάλιστα, «θα γίνουν τα πάντα ώστε να διαφυλαχθεί η κυριαρχία της χώρας μας», ενώ συμπλήρωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο στα Δωδεκάνησα, αφού δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη παραχώρησής τους στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι η Ελλάδα είναι συντονισμένη με τη μεγαλόνησο, «σε όλα τα θέματα» ενώ προσέθεσε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία». «Αν υπάρξουν αυτά τα δύο, δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πέτσας.

«Η Ελλάδα με μεθοδικότητα και συνέπεια εμπεδώνει την πεποίθηση σε όλο τον κόσμο ότι αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο», είχε τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν από λίγες ημέρες.

Και συνέχισε: «Πέρα από την παραδοσιακή συμμετοχή της σε όλα τα διεθνή φόρα που προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τους τελευταίους μήνες οριοθέτησε με την Ιταλία και την Αίγυπτο θαλάσσιες ζώνες με απόλυτο σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο δίκαιο της θάλασσας. Αντίθετα η Τουρκία πότε με το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, πότε με παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε με διαδοχικές παράνομες NAVTEX και πότε με την προκλητική ρητορική της ηγεσίας της λειτουργεί ως ταραξίας και παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Είναι προφανές ότι και η ρητορεία, αλλά και οι προκλητικές ενέργειες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, και όχι μόνο όσον αφορά στην Ελλάδα, ξεφεύγουν από οτιδήποτε έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Για αυτό, απαιτείται ψυχραιμία, εγρήγορση και ετοιμότητα από τη δική μας πλευρά και ενεργοποίηση όλων των διπλωματικών και των άλλων εργαλείων που έχει η Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αποτρεπτικής της δύναμης, ώστε όλες αυτές οι απειλές να σταματήσουν να εκτοξεύονται και να βρεθεί διέξοδος σε μία ειρηνική διευθέτηση της μίας και μοναδικής διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μας», είχε ξεκαθαρίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σε παλαιότερη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments