Πολιτική

Πομπέο Μητσοτάκης: Η στιγμή που φεύγει από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά [vid]

Πομπέο Μητσοτάκης: Η στιγμή που φεύγει από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά [vid]
Πομπέο Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός φιλοξένησε για δεύτερο βράδυ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πατρικό σπίτι του, στην Κρήτη.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε μάλιστα, για δεύτερο βράδυ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Και το πρωί της Τετάρτης, ο κος Μητσοτάκης ξεπροβόδισε τον Μάικ Πομπέο ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο ώστε να συνεχίσει την περιοδεία του, που έχει ως επόμενη στάση τη Ρώμη.

Επίσης, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μαζί με τις συζύγους τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα. Την επομένη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και η γυναίκα του Σούζαν, ευχαρίστησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, για τη φιλοξενία.

Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των δύο βάσεων της αμερικανικής και της ελληνικής και αμέσως μετά πήγαν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν σε ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στον ναύσταθμο και αμέσως μετά ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Στη Ρώμη ο Μάικ Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου τη Ρώμη, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα του σε μια προσπάθεια, σύμφωνα με αναλυτές, να κερδίσει τις συντηρητικές Καθολικές ψήφους. Ωστόσο, δεν θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο γιατί ο ποντίφικας αποφεύγει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα από χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα όμως με αναλυτές, ο Πάπας έχει ενοχληθεί από τις δημόσιες εκκλήσεις του Πομπέο προς το Βατικανό να μην ανανεώσει τη διετή συμφωνία του με την Κίνα, η οποία του επιτρέπει να ορίζει καθολικούς επισκόπους στην χώρα. Επίσης, θα μιλήσει σε ένα συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από την αμερικανική πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην ιταλική πρωτεύουσα και την επόμενη ημέρα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν. Θυμίζουμε πως ο Πομπέο, ένας Ευαγγελιστής Χριστιανός, χαρακτήρισε πρόσφατα την συμφωνία του Βατικανού με την Κίνα, κίνδυνο για την «ηθική εξουσία» της εκκλησίας δεδομένων των αρνητικών επιδόσεων του Πεκίνου στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments