Καιρός

Καιρός έκπληξη τις επόμενες ημέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Καιρός έκπληξη τις επόμενες ημέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αλλάζει το καιρικό σκηνικό.

Ο καιρός αλλάζει ξανά, σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, το σκηνικό αλλάζει, μα αυτή τη φορά προς το… θερμό σενάριο, αφού έρχεται ζέστη και το φαινόμενο θα το προκαλέσει ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό.

Όπως εξηγεί, αυτό το φαινόμενο που θα προκαλέσει σοβαρή κακοκαιρία στη βορειοδυτική Ευρώπη, θα αναγκάσει πολύ θερμές, για την εποχή, αέριες μάζες να «σταθμεύσουν» πάνω από τη χώρα μας. Η ζέστη ήρθε για να μείνει, όπως προτάσσει χαρακτηριστικά ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις που θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια και με αυξημένη σχετική υγρασία. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments