Πολιτική

Μητσοτάκης κορωνοϊός: «Θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα»

Μητσοτάκης κορωνοϊός: «Θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα»
Μητσοτάκης κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, μίλησε και για την πανδημία στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σταθερά σε υψηλά νούμερα με αποτέλεσμα να έχει «ανάψει» ξανά η συζήτηση για νέα μέτρα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, εκτός από τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Σήμερα αφιερώσαμε 3 ώρες για το ζήτημα του κορωνοϊού. Υπάρχει ανησυχία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Υπάρχει εντονότατη ανησυχία από όλους πώς θα κρατήσουμε ανοικτές τις οικονομίες μας περιορίζοντας τον ιό και πώς θα έχουμε καλύτερη συνεργασία», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κουβέντα που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Αττική έχει ακόμα υψηλά νούμερα και πρόσθεσε: «Θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα εκεί που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις».

«Υπάρχει μεγάλη ευρωπαϊκή ανησυχία για το πρόβλημα που είναι παγκόσμιο», τόνισε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε ότι υπάρχει παραπάνω ανησυχία από το γεγονός ότι έρχεται το φθινόπωρο, ακολουθεί ο χειμώνας και κατ’ επέκταση δεν θα μπορούμε να είμαστε τόσο έξω όσο είμαστε το καλοκαίρι. Επισήμανε ότι το γεγονός πως άλλες χώρες καταγράφουν χειρότερη εικόνα δεν σημαίνει ότι εμείς στην Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχούμε, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην έξαρση της πανδημίας στην Αττική όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα νούμερα όσον αφορά τα κρούσματα.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αξιολογήσουμε πλήρως τα μέτρα που έχουμε πάρει», επισήμανε και αναγνώρισε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μία πραγματικότητα με την οποία ο κόσμος είναι κουρασμένος. «Υποχρεωτικά μάσκα εκεί που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις», επανέλαβε για άλλη μια φορά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψη η δυσαρέσκεια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Παντού σε όλο τον κόσμο τις ώρες αιχμής στα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις». Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη και επανέλαβε πως υπάρχει σταθερά θέμα ατομικής αλλά και επαγγελματικής ευθύνης, με έμφαση την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments