Πολιτική

Ζαρούλια μετακλητή υπάλληλος: Μετά τον σάλο, δεν προχωράει ο διορισμός της

Ζαρούλια μετακλητή υπάλληλος: Μετά τον σάλο, δεν προχωράει ο διορισμός της
Ζαρούλια μετακλητή υπάλληλος: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, με παρέμβαση Μητσοτάκη προχωρούν οι διαδικασίες για να ακυρωθεί ο διορισμός της.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, δεν προχωράει ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή. Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κώστας Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε: «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης και πρώην βουλευτής, εκμεταλλεύτηκε τον κανονισμό στον οποίο αναφέρεται ο Πρόεδρος της Βουλής. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες μέρες έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος. Ο διορισμός πέρασε στο ΦΕΚ και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από όλο τον δημοκρατικό κόσμο, καθώς την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται, επιτέλους, απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο σάλος που δημιουργήθηκε, θορύβησε το Μαξίμου και τώρα ουσιαστικά ο διορισμός «παγώνει» και αναμένεται να αλλάξει ο παραπάνω κανονισμός.

Το ΦΕΚ με τον διορισμό

Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο σημερινό Φύλλο 811 (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αναφέρει: «Με την υπ ́ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ ́ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β ́, Α ́ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥ- ΣΗ ΑΥΓΗ», Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (Α.Δ.Τ.: ΑΜ 225834), με το 7ο Μ.Κ. όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΥΕ κατηγορίας του ν. 4354/2015 (Α ́ 176), όπως ισχύει».

(Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής:10752/7312/24-9-2020).

(Αριθμ. βεβ. εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυ ναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 4582124115/23-09-2020).

Ο Πρόεδρος της Βουλής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ»

Οι αντιδράσεις από κόμματα και αντιφασιστικές οργανώσεις

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνιζε ότι: «Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

«Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε. Η δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ επισημαίνει πως: «Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας. Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο».

«Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση αυτή αμέσως. Αποτελεί προσβολή για όλο τον δημοκρατικό κόσμο, τους εργαζόμενους και την νεολαία που απαιτούν την καταδίκη των νεοναζί. Αποτελεί βάναυση προσβολή για τις οικογένειες και τα ίδια τα θύματα των επιθέσεων της ναζιστικής συμμορίας που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και διεκδικεί ακόμη “κοινοβουλευτικά προνόμια” όταν η Βουλή έχει παγώσει την κρατική επιχορήγηση», τονίζει με ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΕΕΡΦΑ:

«Λίγες μέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη για τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όταν δημοτικά συμβούλια όπως της Αθήνας και εκατοντάδες φορείς απαιτούν την παραδειγματική της καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση, η απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα, να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή την Ε. Ζαρούλια, σύζυγο του υπόδικου φύρερ της Χρυσής Αυγής και στέλεχος η ίδια του ναζιστικού μορφώματος, μας προκαλεί οργή και αποτροπιασμό.

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση αυτή αμέσως. Αποτελεί προσβολή για όλο τον δημοκρατικό κόσμο, τους εργαζόμενους και την νεολαία που απαιτούν την καταδίκη των νεοναζί. Αποτελεί βάναυση προσβολή για τις οικογένειες και τα ίδια τα θύματα των επιθέσεων της ναζιστικής συμμορίας που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και διεκδικεί ακόμη “κοινοβουλευτικά προνόμια” όταν η Βουλή έχει παγώσει την κρατική επιχορήγηση.

Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για αυτή την ενέργεια του κ. Τασούλα που αποκαλύπτει ότι η εποχή που συνδιαλέγονταν στην Βουλή με τη Χρυσή Αυγή ο Μπαλτάκος δεν αποτελεί παρελθόν. Τα ανοίγματα της ΝΔ προς την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή είναι γνωστά, με Δημάρχους και περιφερειάρχες από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τα Καμένα Βούρλα να συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς κατά των προσφύγων. Καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι στην ΕΡΤ αφαίρεσαν την εκπομπή από την δημοσιογράφο Ε.Ξινού, την μοναδική στην ΕΡΤ που κάλυπτε συστηματικά την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να γιατί δεν σηκώνει κανένα εφησυχασμό για την απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη. Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει μηνύματα προς τη δικαιοσύνη για να αθωωθούν και να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί συγκάτοικοι της δεξιάς πολυκατοικίας. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Όλοι και όλες στην απεργία και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στο μετρό Αμπελοκήπων στις 9πμ και πορεία στο Εφετείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments