Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: «Τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης τα έχουν αφήσει ανοχύρωτα»

ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: «Τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης τα έχουν αφήσει ανοχύρωτα»
ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τάνια Καραγιάννη άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση έκανε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη για την κατάσταση στα σχολεία. «Λύση είναι ο διάλογος και η άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας στα σχολεία», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, η κ. Καραγιάννη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των μαθητικών καταλήψεων και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Η συλλογική αποβολή μαθητών από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι παράνομη, αντισυνταγματική και ρίχνει λάδι στη φωτιά», αναφέρει στη δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ για τη Νίκη Κεραμέως αναφέρεται ότι «αντί να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη της που έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία, καταφεύγει σε παρανομίες και προσπαθεί να μετατρέψει σε καταδότες τους εκπαιδευτικούς, που εύλογα αντιδρούν».

Η πλήρης δήλωση της Τάνιας Καραγιάννη

«Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες κατασυκοφάντησης και διαστρέβλωσης, χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο: Ασφάλεια και υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Δηλαδή λιγότερους μαθητές ανά τάξη, περισσότερους εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία εν μέσω πανδημίας.

Η κα Κεραμέως, αντί να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη της που έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία, καταφεύγει σε παρανομίες και προσπαθεί να μετατρέψει σε καταδότες τους εκπαιδευτικούς, που εύλογα αντιδρούν. Η συλλογική αποβολή μαθητών από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι παράνομη, αντισυνταγματική και ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Λύση είναι ο διάλογος και η άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας στα σχολεία».

Εν τω μεταξύ, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή μέρα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νικη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη διαχρονική τους προσφορά. «Για όλα αυτά που μας μαθαίνετε από παιδιά. Για όλα όσα υπομένετε με κατανόηση και συμπάθεια.

Για τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μπολιάζετε την κάθε νέα γενιά. Για τη γνώση και την αγάπη για τη μάθηση που εμφυσείτε σε κάθε παιδική ψυχή. Για όλη την προσπάθεια που καταβάλατε μέσα στην πανδημία και συνεχίζετε να καταβάλλετε… Για όλα αυτά και για πολλά αλλά… Σήμερα γιορτάζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους καθημερινούς ήρωες της εκπαίδευσης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα!», ανέφερε η υπουργός στην ανάρτησή της.

Για όλα αυτά που μας μαθαίνετε από παιδιά. Για όλα όσα υπομένετε με κατανόηση και συμπάθεια. Για τις αρχές και τις αξίες…

Gepostet von Niki Kerameus am Montag, 5. Oktober 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments