Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε 94χρονη στο «Αττικόν» – Στα 421 τα θύματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε 94χρονη στο «Αττικόν» – Στα 421 τα θύματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των νεκρών από τον ιό στη χώρα.

Ακόμα ένας άνθρωπος κατέληξε από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Νωρίτερα, κατέληξε γυναίκα 94 ετών που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα, στο νοσοκομείο «Αττικόν. Έτσι οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 421, ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίς το πρωί είχαν γίνει γνωστοί τρεις νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ειδικότερα, χθες το βράδυ κατέληξε 69χρονη στην Εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, όπου νοσηλευόταν από τις 26 Σεπτεμβρίου έχοντας διακομισθεί εκεί από την Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς». Αργότερα κατέληξε 83χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του «Γεννηματάς», ενώ σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι κατέληξε 81χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Τρεις αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό στο Καρά Τεπέ – 15 σε καραντίνα

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα τρεις αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ. Επίσης, σε καραντίνα τέθηκαν ακόμα 15 αστυνομικοί που υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένουν τα αποτελέσματα. Την είδηση δημοσιοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, ενώ απέστειλε επιστολή στον ΕΟΔΥ και ζητάει τη λήψη άμεσων μέτρων.

Στην επιστολή, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας καλούμε να πράξετε επιτέλους το αυτονόητο, να μας αντιμετωπίσετε σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μας προστατέψετε και να εξαλείψετε κάθε φόβο και ανησυχία που έχει προκληθεί στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

«Τόσο η Ένωσή μας όσο και η ΠΟΑΣΥ με σχετικά έγγραφά τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο νησί της Λέσβου, αλλά και της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, ελέω μεταναστευτικού, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία, να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του COVID – 19 όλο το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στη Δ.Α. Λέσβου .Ο εμπρησμός του ΚΥΤ Μόριας στις 10/09, ενώ βρισκόταν σε περιορισμό λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμένοντων εντός αυτού μεταναστών και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεστ ανίχνευσης στο σύνολο των μεταναστών, είχε ως αποτέλεσμα τη διασπορά όλων των μεταναστών (ενδεχομένως και θετικών στον ιό) σε διάφορα σημεία του νησιού και την επαφή τους με δεκάδες συναδέλφους μας στην προσπάθειά μας να τους οδηγήσουμε στη νέα δομή στο Μαυροβούνι.

Παρά το ανωτέρω γεγονός και τις εκ νέου ενέργειές μας για την διενέργεια PCR τεστ για κορωνοϊό Sars – cov2, η Φυσική μας ηγεσία συνέχισε την προκλητική της αδιαφορία. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των συναδέλφων μας που εκτελούν υπηρεσία στη νέα δομή μεταναστών, παρότι τηρούν όλους τους κανόνες αποτροπής διασποράς του ιού, υπάρχουν τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα δεκαπέντε τουλάχιστον ακόμα υποβληθέντων σε μοριακό έλεγχο.

Επειδή όπως προκύπτει από την εξέλιξη αυτή η ατομική ευθύνη δεν επαρκεί και επειδή η φύση του λειτουργήματος του αστυνομικού σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά επικίνδυνες υγειονομικά συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε στη νέα δομή, επιβάλλεται- όσο ποτέ άλλοτε– η εξέταση όλου του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στη Λέσβο. Σας καλούμε να πράξετε επιτέλους το αυτονόητο, να μας αντιμετωπίσετε σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μας προστατέψετε και να εξαλείψετε κάθε φόβο και ανησυχία που έχει προκληθεί στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments