Ελλάδα

Κορωνοϊός Κρήτη: Μαθητής Λυκείου βρέθηκε θετικός – Έκλεισε το τμήμα του

Κορωνοϊός Κρήτη: Μαθητής Λυκείου βρέθηκε θετικός – Έκλεισε το τμήμα του
Κορωνοϊός Κρήτη: Εντός της ημέρας ο ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο σχολείο ώστε να εξεταστούν περίπου 50 άτομα.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μαθητή β’ τάξης Λυκείου, με το τμήμα του να κλείνει για τις επόμενες 14 ημέρες και όλα τα παιδιά της τάξης να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις η οικογένεια του νεαρού έμαθε πως είναι θετικός στον ιό, κινητοποιήθηκε άμεσα και ενημέρωσε για την διάγνωση την διεύθυνση του 5ου ΕΠΑΛ, όπου φοιτά.

«Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς τηρήθηκε με ευλάβεια το πρωτόκολλο. Ενημερώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές ενώ λήφθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες. Ήδη έχει προχωρήσει η απολύμανση όλου του σχολείου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλατήσεων», σημειώνει μιλώντας στο cretapost, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Μανώλης Καρτσωνάκης. Εντός της ημέρας η κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο σχολείο ώστε να εξεταστούν περίπου 50 άτομα.

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία των υπολοίπων γονιών καθώς ο μαθητής μεταφέρονταν μέχρι και χθες με το αστικό λεωφορείο.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να έβαλε προσωρινό «λουκέτο», ωστόσο όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα τα μαθήματα θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως. «Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Θα οργανωθούμε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα – ίσως και σήμερα – τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ώστε να μην χαθεί ο χρόνος στην σχολική χρονιά», είπε στο cretapost ο κ. Καρτσωνάκης.

Σημειώνεται, πως συνολικά 154 νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διάφορες περιοχές της χώρας έμειναν σήμερα κλειστά καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού. Περίπου το 10% των δομών αφορά σε ολόκληρα σχολεία και οι υπόλοιπες σε επιμέρους τμήματα. Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας, η οποία ανανεώνεται συνεχώς εδώ.

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου του , σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους. Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments