Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πρώτο μας μέλημα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πρώτο μας μέλημα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»
Δόμνα Μιχαηλίδου: Για πρόβλεψη της κυβέρνησης για επιπλέον επιδόματα και 100.000 νέες θέσεις εργασίας έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας.

Η επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας και η αύξηση των κονδυλίων των επιδομάτων κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων “σκοπός της κυβέρνησης είναι η άσκηση ενεργητικών πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας και όχι ο περιορισμός μόνο σε επιδόματα και παθητική αποδοχή δεδομένων”.

Παράλληλα τονίζει ότι «πρώτο μας μέλημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

“Πρώτο μας μέλημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ήδη, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει ανακοινώσει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών στο 100% και κίνητρα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων. Σκοπός μας είναι οι ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και όχι ο περιορισμός μόνο σε επιδόματα και παθητική αποδοχή δεδομένων” αναφέρει και συνεχίζει:

“Φυσικά όμως και θα καλύψουμε όλους τους συμπολίτες μας που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτόν το λόγο, προβλέπουμε αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ του συνολικού κονδυλίου επιδομάτων για την κάλυψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που αφορά 270.000 νοικοκυριά, του επιδόματος στέγασης, που απευθύνεται ήδη σε 260.000 οικογένειες, του επιδόματος παιδιού, που ήδη καλύπτει περισσότερες από 900.000 οικογένειες και 1,5 εκατομμύριο παιδιά, αλλά και του επιδόματος γέννησης, όπως και των αναπηρικών επιδομάτων”.

Ακόμη η υφυπουργός μιλά για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σημειώνοντας πως οι κατηγορίες διευρύνονται. “Όπως έχουμε ήδη προβλέψει στο σχέδιο νόμου για την Πρόνοια, το οποίο παρουσίασα στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, το επίδομα πλέον θα το χορηγούμε και στους αστέγους και στις γυναίκες θύματα βίας που ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας, μία κίνηση που δεν έχει γίνει ποτέ έως τώρα” υπογραμμίζει.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την ενίσχυση της θωράκισης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων έναντι του κορωνοϊού αναφέρει:

“Το έχω πει πολλές φορές, αλλά θα το πω άλλη μία. Τα πρωτόκολλά μας είναι τα αυστηρότερα στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί εξαρχής ήμασταν αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους. Απόδειξη ότι στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού καταφέραμε να θωρακίσουμε τις δομές και να έχουμε ελάχιστα κρούσματα.

Στο δεύτερο κύμα δυστυχώς έχουμε περιπτώσεις που ο ιός κατάφερε να μπει και να μεταδοθεί. Κανένα, όμως, πρωτόκολλο και κανένα τεστ δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, να προστατεύσει τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, από μόνο του. Κανένα τεστ δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική ευθύνη. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό όλοι, χωρίς καμία παρέκκλιση, να τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Έχουμε τρία «όπλα» στη διάθεσή μας, για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού στις δομές: τα αυστηρά πρωτόκολλα, που σας περιέγραψα, τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και τη συνεχή διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Τα τεστ ανίχνευσης του ιού θα διεξάγονται πλέον από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανά δύο εβδομάδες στις πλέον ευάλωτες δομές”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments