Πολιτική

Μηταράκης Καρά Τεπέ: «Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών»

Μηταράκης Καρά Τεπέ: «Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών»
Μηταράκης Καρά Τεπέ: Αναλυτικά όσα ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη δομή εξαιτίας της κακοκαιρίας.

“Αντιμετωπίσαμε με ταχύτητα τα προβλήματα που δημιούργησε η ισχυρή βροχόπτωση. Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών προχωρούν, όπως και τα έργα για την προστασία της δομής εν όψει χειμώνα” σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη δομή του Καρά Τεπέ.

Παράλληλα, προσθέτει ότι προτεραιότητα του υπουργείου παραμένει “η δημιουργία νέας κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Λέσβο”.

Σε έναν τεράστιο λασπότοπο έχει μετατραπεί ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ όπου διαμένουν πάνω από επτά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Τις τελευταίες ημέρες ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ  έχει μετατραπεί σε βούρκο εξαιτίας των βροχών. Τα νερά μπήκαν μέσα στις σκηνές, οι περισσότερες των οποίων δεν διαθέτουν πάτο, ενώ η ιδιαιτερότητα του εδάφους το οποίο είναι βραχώδες, συγκρατεί τα νερά κάτω από την επιφάνεια μετατρέποντας τον καταυλισμό σε λασπότοπο,

Πρόσφυγες και μετανάστες παλεύουν με τις λάσπες ενώ περνούν τις νύχτες σε πλημμυρισμένες σκηνές. Γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο σε άλλες σκηνές ενώ οι εργαζόμενοι στη δομή κάνουν και αυτοί ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν την κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία του lesvospost.com.

Έκκληση από την Ύπατη Αρμοστεία για ανάληψη επείγουσας δράσης στα νησιά ενόψει του χειμώνα:

Έκκληση για ανάληψη επείγουσας δράσης για να αποφευχθεί η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των αιτούντων άσυλο στο Καρά Τεπέ, αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, ενόψει του χειμώνα, κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Όπως επισήμανε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, η εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού, Shabia Mantoo:

«Στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις σε θέματα αποστράγγισης, ύδρευσης, αποχέτευσης, υγιεινής και ιατρικών υπηρεσιών, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καθυστέρηση», ενώ πρόσθεσε ότι οι βροχοπτώσεις επιδείνωσαν την κατάσταση για τους διαμένοντες στη δομή έκτακτης ανάγκης, καθώς κάποιοι είδαν τις σκηνές του να πλημμυρίζουν από τα νερά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments