Πολιτική

Βελόπουλος για Ρομά: «Όπλο σε κάθε Έλληνα – Όταν θα μπουκάρει, να γίνεται κόσκινο»

Βελόπουλος για Ρομά: «Όπλο σε κάθε Έλληνα – Όταν θα μπουκάρει, να γίνεται κόσκινο»
Βελόπουλος για Ρομά: Τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής «ζήλεψε» ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης που κάλεσε τους πολίτες να προμηθευτούν όπλα για να πυροβολούν όποιον μπαίνει στο σπίτι τους. Σάλος έχει προκληθεί ήδη με τις δηλώσεις του.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται να «ζήλεψε» τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής και προχώρησε σε αδιανόητες δηλώσεις με τις οποίες καλεί τους πολίτες να προμηθευτούν όπλα για να πυροβολούν όποιον Ρομά μπαίνει μέσα στο σπίτι τους, υπερασπιζόμενος τον 63χρονο που σκότωσε τον 18χρονο στη Μεσσήνη. Η ρητορική μίσους και ρατσισμού από τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης έχει προκαλέσει σάλο αφού καλεί ανοιχτά τους πολίτες να διαπράξουν δολοφονίες.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus. Μάλιστα, ο Κυριάκος Βελόπουλος προανήγγειλε πως σκοπεύει να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή έτσι ώστε, όπως είπε, «ο κάθε Έλληνας να έχει όπλο στο σπίτι του» και πρόσθεσε: «θα κάνουμε τον κάθε Έλληνα πολιτοφύλακα – εθνοφύλακα απ΄ άκρη σ΄ άκρη».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με αφορμή τη δολοφονία στη Μεσσήνη, όπου σκοτώθηκε ο 18χρονος Ρομά από τον 63χρονο, πρόσθεσε: «Όταν θα μπουκάρει ο κάθε Ρομά θα τον κάνει κόσκινο, όταν θα μπαίνει ο Ρομά στον σπίτι μου θα τον περάσω πριονοκορδέλα».

Ο Κ. Βελόπουλος συνέχισε στο ίδιο ύφος και για τη δολοφονία στη Μεσσήνη είπε ότι: «τον προφυλάκισαν γιατί εκβίαζαν οι εγκληματίες οι Ρομά, που δεν είναι όλοι εγκληματίες, αλλά ας τους απομονώσουν οι ίδιοι. Τι έκανε ο άνθρωπος; Αμύνθηκε. Βγήκαν να κάψουν όλη την Ελλάδα. Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Στο καράβι και βούλιαγμα». Ανάμεσα σε άλλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως γυναίκες και άντρες θα πρέπει να: «πηγαίνουν έστω μία φορά το χρόνο να κάνουν χρήση όπλου, να ξέρουν, γιατί έρχονται δύσκολες στιγμές. Να δω πότε θα καταλάβουν τα κόμματα ότι πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουμε Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες».

Ακούστε το απόσπασμα με τις αδιανόητες δηλώσεις Βελόπουλου από το 18:05

Προφυλακιστέος ο 63χρονος δολοφόνος του 18χρονου Ρομά

Προφυλακιστέος έχει κριθεί ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά στην αυλή του σπιτιού του στις 5 Οκτωβρίου. Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ανακοινώθηκε η απόφαση, την οποία περίμεναν εκατοντάδες Ρομά που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο Καλαμάτας. Τα επεισόδια που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαν να κάνουν με την λάθος ενημέρωση ότι ο 63χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments