Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 75χρονος στον «Ευαγγελισμό»

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 75χρονος στον «Ευαγγελισμό»
Ελλάδα κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 470.

Νέος θάνατος από κορωνοϊό έγινε γνωστός το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για 75χρονο που κατέληξε στον «Ευαγγελισμό» και υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας φτάνει στους 470. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές. Επίσης, ανακοινώθηκαν επτά καταγεγραμμένοι θάνατοι. Οι 179 (38.2%) αφορούσαν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε καραντίνα Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων με εντολή Χαρδαλιά

Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων τίθεται κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, κατόπιν σχετικών ελέγχων. Το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καραντίνα για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.
  • Η καραντίνα επιβάλλεται με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στην Ελλάδα – 436 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 469 θανάτους συνολικά στη χώρα. 179 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments