Διεθνή

Μάνφρεντ Βέμπερ κορωνοϊός: Σε αυτοπεριορισμό έπειτα από επαφή με κρούσμα

Μάνφρεντ Βέμπερ κορωνοϊός: Σε αυτοπεριορισμό έπειτα από επαφή με κρούσμα
Μάνφρεντ Βέμπερ κορωνοϊός: Έχει υποβληθεί ήδη σε τεστ και περιμένει τα αποτελέσματα.

Σε αυτοπεριορισμό έχει τεθεί ο Γερμανός πολιτικός και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 που υπήρξε και Ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, έπειτα από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται σε καραντίνα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ , έπειτα από επαφή που είχε με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, όπως ανέφερε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο κος Βέμπερ έχει υποβληθεί ήδη σε τεστ και περιμένει τα αποτελέσματα, σύμφωνα με ό,τι σημείωσε ο ίδιος.

Σε καραντίνα είχαν μπει και ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Στέλλα Κυριακίδου

Από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μόνο ο Μάνφρεντ Βέμπερ που έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού στο πρόσφατο παρελθόν. Θυμίζουμε πως στα τέλη του Σεπτεμβρίου, βγήκε το δεύτερο τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του στο Τwitter. Κατόπιν τούτου, ο Σαρλ Μισέλ δεν χρειάστηκε να παραμείνει σε καραντίνα και συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής που θα γινόταν 1 και 2 Οκτωβρίου, όπως σημείωσε ο Μπάρεντ Λέιτς.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι σταμάτησε την καραντίνα στις αρχές του Οκτωβρίου, μία εβδομάδα αφού ήρθε σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ συνιστά σε αυτές τις περιπτώσεις αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες. Η φον ντερ Λάιεν ακολούθησε τους κανόνες του Βελγίου, οι οποίοι έχουν χαλαρώσει, μα η απόφασή της να αγνοήσει τις αυστηρότερες συμβουλές της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δημόσιας υγείας ενδέχεται να αποδυναμώσουν περαιτέρω τις εκκλήσεις για την υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τέλος, σε αυτοπεριορισμό στις Βρυξέλλες μπήκε η Επίτροπος Υγείας και Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, καθώς πρόσωπο με το οποίο ήρθε σε επαφή βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. «Ενημερώθηκα ότι μια στενή επαφή μου ήταν θετική για στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας, απομονώθηκα και εργάζομαι από το σπίτι. Δεν έχω συμπτώματα και αισθάνομαι καλά. Μείνετε ασφαλείς και καλή Κυριακή», έγραψε στο Τwitter η κυρία Κυριακίδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments