Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή της ποινής των καταδικασθέντων προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή της ποινής των καταδικασθέντων προτείνει η εισαγγελέας
Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Την αποδοχή του αιτήματος αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλων των κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης της Χρυσής Αυγής πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, κατά τη σημερινή της αγόρευση. Εξαίρεση αποτέλεσε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που δεν είχε αιτηθεί αναστολή της ποινής του, ενώ έχει ομολογήσει και το έγκλημα του.

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστοί διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανέναν στοιχείο», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρότασή της, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο τον περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό.

Σημειώνεται πως η διαδικασία συνεχίζεται  σήμερα, με την πρόταση της εισαγγελέως να μην δεσμεύει το δικαστήριο να την υιοθετήσει.

Το δικαστήριο αυτήν την ώρα έχει αποσυρθεί για 30′. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης. Έπειτα, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να την πιο κρίσιμη απόφαση: Για ποιους θα δώσει την εντολή να συλληφθούν και να οδηγηθούν στα κελιά και για ποιους η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι παρά την καταδίκη τους. Τονίζεται ότι εκτός από τον Γιώργο Ρουπακιά που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του  και τον ευρωβουλευτή , ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η ασυλία του θα κριθεί από το , οι υπόλοιποι καταδικασθέντες έχουν ζητήσει αναστολή.

Τι κατέθεσαν για να γλιτώσουν τη φυλακή:

Κάποιοι από τους καταδικασθέντες έφτασαν στα άκρα φέρνοντας στοπ Εφετείο γονείς, φίλους, γείτονες, ακόμα και έναν παπά για να καταθέσουν υπέρ του να παραμείνουν ελεύθεροι, ενώ κάποιοι άλλοι μέσω των δικηγόρων τους είπαν πως δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο, παρά να φτιάχνουν τυρόπιτες ή να πωλούν ζωοτροφές. Επίσης, , Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσήλθαν οι ίδιοι να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους, ενώ ο  άφησε τον συνήγορό του να επιχειρηματολογήσει και να πει ότι «κρίνεται επειδή σήκωνε το δεξί του χέρι, όχι γιατί έκανε κάτι».

Η απόφαση περί των αιτημάτων αναστολής θα αποτελέσει ουσιαστικά το επισφράγισμα της μακράς δικαστικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Το «λύεται η συνεδρίαση» θα ακουστεί από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, όταν ανακοινωθούν οι λεγόμενες «παρεμπίπτουσες αποφάσεις», που αφορούν ζητήματα όπως απόδοση κατασχεθέντων, αφαίρεση χρόνου κράτησης κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments