Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Οχτώ νέα κρούσματα σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Οχτώ νέα κρούσματα σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός στις Αρχές για οχτώ κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκίδα, καθώς εντοπίστηκαν ακόμα 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για Ινδό ο οποίος εργαζόταν στην συγκεκριμένη επιχείρηση και βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ μετά από ιχνηλάτηση των επαφών του βρέθηκαν ακόμη 7 Ινδοί θετικοί στον κορωνοϊό σύμφωνα με το evima.gr. Το βράδυ της Τρίτης η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας άρχισε να κάνει ελέγχους στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και συγκεκριμένα έχουν παρθεί 70 δείγματα. Άρα μετά και στα τέσσερα κρούσματα που ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο ΕΟΔΥ έρχονται να προστεθούν και τα 8 που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο στην περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Νωρίτερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά

Οι χώροι εργασίας και ιδίως τα εργοστάσια αναδεικνύονται στους αδύναμους κρίκους της πανδημίας μαζί με τους οίκους ευγηρίας. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις και στη χώρα μας που από κρούσματα σε εργοστάσιο υπήρξε διασπορά στην ευρύτερη κοινότητα. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς, χτυπώντας “καμπανάκι” κινδύνου στις υγειονομικές υπηρεσίες.

H ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς αφορά πολλές δεκάδες πολιτών, αφού εκτός από συγγενείς και φίλους, υπάρχουν και οι παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή αυτή την περίοδο.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή της Λιβαδειάς τις προηγούμενες ημέρες η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 667 κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments