Ελλάδα

Πατούλης Τσιόδρας: Συνάντηση για τον κορωνοϊό – Οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής

Πατούλης Τσιόδρας: Συνάντηση για τον κορωνοϊό – Οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής
Πατούλης Τσιόδρας: Τι συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση για τον κορωνοϊό.

Συνάντηση για την πορεία του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Αττικής είχαν σήμερα Δευτέρα, Γιώργος Πατούλης και Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, οι δράσεις που έχει θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σ. Τσιόδρα.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σύσταση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι ΚΟΕΣ, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές Πανεπιστημιακού επιπέδου για εξέταση και λήψη δειγμάτων ρινοφαρυγγικών με την τεχνική PCR μοριακή τεχνική καθώς και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 1110 στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση.

Να σημειωθεί ότι το κέντρο έχει πάνω από 140 γιατρούς και ψυχολόγους εθελοντές, ενώ μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί σε αυτό πάνω από 100.000 πολίτες. Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ είναι σημαντικές και συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Γ. Πατούλης, τόσο ως Περιφερειάρχης, όσο και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ μπορεί να έχει ένα ουσιαστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι μέσα από μια στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες και την ενημέρωση τους για τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων μπορεί να υλοποιηθεί μια καλύτερη διαχείρισή και να τεθούν σε εφαρμογή προληπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης από τους Περιφερειάρχες.

Κρούσματα κορωνοϊού στο Περιστέρι μετά από rapid tests

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) από το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν στο Περιστέρι και πραγματοποίησαν δωρεάν rapid tests στους πολίτες. Συνολικά έγιναν 989 τέτοια τεστ και βρέθηκαν 31 θετικά δείγματα κορωνοϊού. Τα τεστ γίνονταν στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο.

Πιο συγκεκριμένα, «πραγματοποιήθηκαν συνολικά 989 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν τριάντα ένα (31) θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία είκοσι οκτώ (28) αφορούν σε Έλληνες και τρία (3) σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη», όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments