Διεθνή

Επίθεση στη Γαλλία: Ποιος είναι ο δράστης – Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού όλη η χώρα

Επίθεση στη Γαλλία: Ποιος είναι ο δράστης – Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού όλη η χώρα
Επίθεση στη Γαλλία: Η ευρωπαϊκή χώρα μετρά τις πληγές της καθώς πέρα από τον κορωνοϊό, έχει να αντιμετωπίσει και τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών της από τρομοκράτες.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί όταν ένας άνδρας ο οποίος κρατούσε μαχαίρι εξαπέλυσε επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία.

Ο δράστης λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία η οποία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Τρία τα θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Το προφίλ του δράστη

Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες. Ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.  Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Πάντως, η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη. Οι καμπάνες σε ολόκληρη τη Γαλλία ηχούν πένθιμα στις 15:00, τοπική ώρα στη μνήμη των θυμάτων.

Πέρα από αυτή την επίθεση, η Γαλλία είχε να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό καθώς αστυνομικοί σκότωσαν έναν άνδρα στην Αβινιόν, ο οποίος απείλησε περαστικούς με μαχαίρι και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Καθολική καταδίκη για την επίθεση στη Νίκαια

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, με γνωστές προσωπικότητες του χώρου όπως η Άνγκελα Μέρκελ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Τζουζέπε Κόντε και ο Πάπας Φραγκίσκος να εκφράζουν τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα. Πάντως, και η Τουρκία καταδίκασε έντονα την άγρια επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία, βάζοντας στην άκρη την αντιπαράθεσή της με το Παρίσι για να του εκφράσει την αλληλεγγύη της. «Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (…) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments