Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Αναβάλλονται οι ανακοινώσεις λόγω του σεισμού στη Σάμο

Κορωνοϊός ενημέρωση: Αναβάλλονται οι ανακοινώσεις λόγω του σεισμού στη Σάμο
Κορωνοϊός ενημέρωση: Δεν θα γίνει σήμερα κάποια ανακοίνωση μιας και οι Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν τον σεισμό.

Εξαιτίας του μεγάλου σεισμού στη Σάμο που ταρακούνησε σχεδόν όλη την Ελλάδα, αναβάλλονται οι ενημερώσεις για τον κορωνοϊό αν και ήταν προγραμματισμένες να γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέχρι στιγμής, δεν θα γίνει σήμερα κάποια ανακοίνωση για τον κορωνοϊό μιας και οι Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν τον σεισμό. Επίσης, να θυμίσουμε πως το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, αλλά  όπως φαίνεται, αυτό θα γίνει άλλη ημέρα ενώ στη Σάμο μεταβαίνει και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναβλήθηκε και το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αν και το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου), δεν πραγματοποιήθηκε εν τέλει λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναβλήθηκε το μήνυμα του κου Μητσοτάκη ο οποίος αναμενόταν να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το νέο κύμα της επιδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσίαζε τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα ενημέρωνε για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα ανέλυε τα υγειονομικά δεδομένα.

Ποιοι μεταβαίνουν στη Σάμο εσπευσμένα με τον Νίκο Χαρδαλιά;

Όπως ήταν αναμενόμενο, εσπευσμένα μεταβαίνει στη Σάμο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο σε συνέχεια του μεγάλου σεισμού που σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών μετά τη σεισμική δόνηση. Με τον Υφυπουργό μεταβαίνουν στο νησί ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Διοικητής 1ης ΥΠΕ του Υπουργείου Υγείας Χρήστος Ροϊλός, στελέχη της Διεύθυνσης Α’ Σχεδιασμού και Αντιμετυώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Ομάδα Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments