Διεθνή

Επίθεση στη Γαλλία: Τρόμος σε ελληνική εκκλησία στη Λυών – Τραυματίας ο ιερέας

Επίθεση στη Γαλλία: Τρόμος σε ελληνική εκκλησία στη Λυών – Τραυματίας ο ιερέας
Επίθεση στη Γαλλία: Πανικός στην ευρωπαϊκή χώρα ξανά, μέσα σε λίγες ημέρες.

Μια ακόμη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο (31 Οκτωβρίου) στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα, σε εκκλησία στη Λυών.

Ο τρόμος χτύπησε για μια ακόμα φορά την ευρωπαϊκή χώρα με τον δράστη να επιτίθεται σε ιερέα. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως υπάρχει ένας τραυματίας έπειτα από την επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών. Ο δράστης πάντως, δεν έχει συλληφθεί. Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής είναι το άτομο που δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λυών της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή, όπως ανακοίνωσε αστυνομική πηγή κα σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του» και όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα, με τις δυνάμεις ασφαλείας και τις ομάδες διάσωσης να βρίσκονται στο σημείο. «Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Τρίτη σύλληψη για την επίθεση στη Νίκαια

Ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είχε σχέση με τον δεύτερο ύποπτο που συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ, τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με την επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς την περασμένη Πέμπτη στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπως ανακοίνωσε δικαστική πηγή. Πρόκειται για έναν 33χρονο, ο οποίος ήταν παρών κατά τις έρευνες που έκαναν το βράδυ αστυνομικοί στο σπίτι του δεύτερου προσώπου που συνελήφθη ως ύποπτο ότι είχε έρθει σε επαφή με τον δράστη την παραμονή της επίθεσης.

«Προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι ρόλο διαδραμάτισε σε όλο αυτό», διευκρίνισε η δικαστική πηγή. Να αναφέρουμε πως ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη είναι ηλικίας 35 ετών και έχει επίσης τεθεί υπό κράτηση. Την Πέμπτη είχε συλληφθεί ένας 47χρονος, ο οποίος φαινόταν την παραμονή της επίθεσης να στέκεται δίπλα στον επιτιθέμενο, έναν 21χρονο Τυνήσιο που είχε πρόσφατα φτάσει στην Ευρώπη, σε εικόνες από κάμερες παρακολούθησης. Και αυτός τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Οι αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ο επιτιθέμενος είχε συνεργούς και πως είχε προμηθευτεί τα δύο τηλέφωνα που βρέθηκαν σε τσάντα του η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα. Ερευνούν εξάλλου τα δύο κινητά που βρέθηκαν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο 21χρονος Τυνήσιος Μπραχίμ Ισάουι έφτασε στη Νίκαια την παραμονή ή δύο ημέρες πριν από την επίθεση στην βασιλική Νοτρ Νταμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments