Ελλάδα

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00»

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00»
Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: Ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου στη Θεσσαλονίκη ζητά ο δήμαρχος της πόλης.

Με τη φράση «είμαστε σε πόλεμο», ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, περιγράφει την κατάσταση στην πόλη, η οποία έχει πληγεί από το “χτύπημα” του κορωνοϊού. Παράλληλα, αποκαλύπτει πως έχει ζητήσει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου αν και εκτιμά πως η Θεσσαλονίκη δεν θα γλιτώσει το lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε τρεις μέρες στην πόλη έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 1.800 κρούσματα ενώ στις 26 Οκτωβρίου υπήρχαν μόλις 84.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 20:00 – 21:00 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», τονίζει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη προσθέτει ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Στην πόλη σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας:

Σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα, ακόμη και καθολικό lockdown. Ήδη από την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας έχει ενεργοποιήσει έκτακτο σχέδιο ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID. Προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής. Στο plan B του υπουργείου περιλαμβάνονται οι αεροδιακομιδές από τη Θεσσαλονίκη προς την Αττική, είτε για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 είτε για άλλα περιστατικά. Για τον λόγο αυτό θα βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο C-130 στο αεροδρόμιο της πόλης.  

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα το κύμα της επιδημίας κάλυψε με μεγάλη ταχύτητα τις κλίνες ΜΕΘ. Είναι ενδεικτικό ότι στο «Παπανικολάου» την περασμένη Τετάρτη από τις 18 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 ήταν κατειλημμένες οι 14 και μέχρι το περασμένο Σάββατο είχαν καταληφθεί όλες. Και με το σχέδιο του υπουργείου δεσμεύθηκαν άλλες 6 κλίνες Γενικών ΜΕΘ (από τις 12) για ασθενείς με Covid-19. To περασμένο Σάββατο στο ΑΧΕΠΑ υπήρχαν μόλις 3 ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού και άλλες 3 στο «Παπαγεωργίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments