Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ

Ιταλία κορωνοϊός: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ
Ιταλία κορωνοϊός: Στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων προχωρά η ιταλική κυβέρνηση

Στη δίνη του κορωνοϊού έχει αφεθεί η Ιταλία. Τα κρούσματα στη γειτονική μας χώρα αυξάνονται συνεχώς, με την κυβέρνηση να προχωρά στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες καταγράφηκαν 29.907 θετικά κρούσματα σε 183.000 διαγνωστικά τεστ που διεξήχθησαν. Επίσης 208 ήταν οι Ιταλοί που έφυγαν από τη ζωή.

Την ίδια ώρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μπει 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς, και στους δεύτερους 18.902.

Προκειμένου λοιπόν να μην ζήσει η χώρα και πάλι σκηνές Μαρτίου και Απριλίου, ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα. Ο κύριος στόχος, όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.

Η Ιταλίδα υφυπουργός Εργασίας πάντως προανήγγειλε σήμερα την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9:00 το βράδυ.

«Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ», δήλωσε η Φραντσέσκα Πουλίζι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia. «Δυστυχώς θα πρέπει να υιοθετήσουμε την τηλε-εκπαίδευση για όλα τα λύκεια και τις ώρες αυτές εξετάζουμε το αν πρέπει να γίνει το ίδιο και με τους μαθητές των γυμνασίων», πρόσθεσε.

Επίσης, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, στο εσωτερικό της κυβέρνησης Κόντε υπερισχύει η άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθούν ενιαίοι περιορισμοί σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα για τους διάφορους περιφερειάρχες να εγκρίνουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα. Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, στις περιοχές με υψηλότερο δείκτη μετάδοσης του ιού, η τοπική αυτοδιοίκηση, με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, μπορεί να αποφασίσει και το ολικό κλείσιμο των καφέ-μπαρ, εστιατορίων, κουρείων και κομμωτηρίων.

Σε μερικό «lockdown» από σήμερα η Γερμανία:

Εν τω μεταξύ, σε μερικό «lockdown» μπαίνει από σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η . Η κυβέρνηση της  αποφάσισε να επιβάλει καραντίνα σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη νέα έξαρση της πανδημίας του  και να αποτρέψει την επαπειλούμενη υπερφόρτωση του συστήματος υγείας. «Αλλαγή της ζωής προς το καλύτερο» προβλέπει για το καλοκαίρι, όχι όμως νωρίτερα, ο διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν.

Από σήμερα λοιπόν και για τον υπόλοιπο μήνα, στη Γερμανία, κλείνουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, καζίνο, κέντρα στοιχήματος και οίκοι ανοχής, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και οι βιομηχανίες. Σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η συνάντηση το πολύ 10 προσώπων, από έως και δύο νοικοκυριά, ενώ η πολιτεία απευθύνει σύσταση να αποφεύγονται τα «μη αναγκαία» ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Αντίστοιχα, απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις τουριστών από το εξωτερικό, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις. Τα σύνορα της Γερμανίας θα παραμείνουν ωστόσο ανοιχτά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, , επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τον έλεγχο των συνόρων, ο οποίος επιβλήθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments