Πολιτική

Επίθεση στη Βιέννη ΥΠΕΞ: Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία

Επίθεση στη Βιέννη ΥΠΕΞ: Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία
Επίθεση στη Βιέννη ΥΠΕΞ: Την αμέριστη συμπαράστασή της και τα συλλυπητήριά της εκφράζει η Ελλάδα μέσω των ανακοινώσεων του υπουργείου Εξωτερικών και του Νίκου Δένδια.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Τwitter, εξέφρασε τη στήριξή του στον αυστριακό λαό, τονίζοντας πως «στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία», μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης που διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή».

«Βαθύτατα συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια επίθεση στην Βιέννη. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτήν την παράλογη πράξη βίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αυστριακό λαό και ενωμένοι απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Αυτή είναι η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter:

«Οι σκέψεις των Ελλήνων είναι σε όσους επλήγησαν από την αποτρόπαια επίθεση στη Βιέννη», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Αυστρίας και τη στήριξή μας απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία», προσθέτει.

Ακολουθεί το tweet του Νίκου Δένδια:

Τέσσερις πολίτες και ο δράστης νεκροί στην επίθεση στη Βιέννη

Το τέταρτο πρόσωπο που έχασε τη ζωή του στη χθεσινή (Δευτέρα 2 Νοεμβρίου) επίθεση στη Βιέννη είναι γυναίκα, όπως μετέδωσε το δίκτυο ORF TV, αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών σε τέσσερις πολίτες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, επιπλέον ενός δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Άλλα αυστριακά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα τον θάνατο ενός τέταρτου θύματος της επίθεσης. Η εν λόγω τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και «συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της δημοκρατικής μας κοινωνίας, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επ’ ουδενί», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου στις 06:00 (στις 07:00 ώρα Ελλάδας) τα νεότερα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται.

Όπως αναφέρεται, ο δράστης, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, φορούσε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε, ότι ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι, ενώ ερευνάται το περιβάλλον του, αλλά δεν είναι δυνατό να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην παρακωλυθεί της αστυνομίας. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπήρχαν και άλλοι δράστες», σχολίασε ο υπουργός, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της αστυνομίας έχουν μεταφορτωθεί από αυτόπτες μάρτυρες πάνω από 20.000 βίντεο, τα οποία σχετίζονται με την επίθεση, το 20% των οποίων έχει αξιολογηθεί ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments