Ελλάδα

Εμβόλιο Τσιόδρας: «Κανείς δεν ξέρει αν θα το έχουμε ως το τέλος του χρόνου»

Εμβόλιο Τσιόδρας: «Κανείς δεν ξέρει αν θα το έχουμε ως το τέλος του χρόνου»
Εμβόλιο Τσιόδρας: Στο πότε πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Την ερώτηση για το πότε πρέπει να περιμένουμε κάποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά και αν θα είναι επαρκές για όλους, κλήθηκε να απαντήσει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε γενικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα υπάρξει ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου και τόνισε ότι είναι καταλυτικό στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε επί του θέματος:

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουν θετικά αποτελέσματα τρία εμβόλια, που έχουν διαφορετικό σχεδιασμό κατασκευής και φύλαξης το καθένα και θα πρέπει να χορηγηθούν διαφορετικά. Ο υπουργός Υγείας έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα σχεδιασμό υλοποίησης της εμβολιαστικής προσπάθειας. Όπως εισηγήθηκε και η καθηγήτρια κυρία Θεοδωρίδου, θα υπάρχει ιεράρχηση στον εμβολιασμό. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια με διαφάνεια έτσι ώστε αυτή η κοινή προμήθεια να γίνει ισότιμα σε όλη την Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχουμε το εμβόλιο ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα από τους πρωτοπόρους τρεις και ακολουθούν 4 εμβόλια τον επόμενο χρόνο».

Από την μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Πατάμε γκάζι στις ευθείες και φρένο στις στροφές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που είναι από μόνες τους γεγονότα υπερμετάδοσης. Η νυχτερινή διασκέδαση, οι χοροί τα τραγούδια, το να είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Αυτό δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε καλά στη νεολαία μας. Γιατί οι νέοι αισθάνονται ότι αυτό είναι κάτι που δεν τους αφορά.

Ο λόγος που κλείνουμε το λιανεμπόριο είναι ότι θέλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο θα πατάμε γκάζι-φρένο και όσο πιο πιστά εφαρμόζουμε τα μέτρα τόσο δεν θα χρειαζόμαστε περιορισμούς. Σε ότι αφορά στα εμβόλια, θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η ΕΕ. Εκπονούμε ένα σχέδιο εμβολιασμού, θα γίνουν και κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments