Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Σταμάτησε η καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια με δικαστική απόφαση

Εκλογές ΗΠΑ: Σταμάτησε η καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια με δικαστική απόφαση
Εκλογές ΗΠΑ: Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες με το στρατόπεδο Τραμπ να επιχειρεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Έξι εκλέκτορες χρειάζεται ο Τζο Μπάιντεν για να εκλεγεί πρόεδρος, την ώρα που προηγείται στη Νεβάδα που δίνει ακριβώς τόσους για το Εκλεκτορικό Συμβούλιο. Από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ζητά να σταματήσει η καταμέτρηση. Αυτό συνέβη στην Πενσιλβάνια, ύστερα από δικαστική απόφαση, μέχρι αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την κομητεία της Αλέγκενι.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της κομητείας, Μπέθανι Χάλαμ, η Αλέγκενι δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

«Δεν συμβαίνει τίποτα κακό εδώ» είπε η Χάλαμ. «Είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνουν πραγματικά σήμερα» πρόσθεσε. Πάντως οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε σε προσωρινή παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Να υπογραμμίσουμε ότι το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αμερικής). Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος». Ο σύμβουλος του επιτελείου Τζέισον Μίλερ είπε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.

Το πρωί της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε με ανάρτηση στο αγαπημένο του Twitter να σταματήσει η καταμέτρηση. Δείτε την ανάρτηση του νυν προέδρου των ΗΠΑ:

Αντίθετα, ο Μπάιντεν τόσο στο χθεσινό του μήνυμα, όσο και με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ζητάει να καταμετρηθεί κάθε ψήφος. Δείτε το βίντεο που ανάρτησε πριν από μερικές ώρες για το επίδικο των τελευταίων ωρών:

Επίσης, καλεί τους ψηφοφόρους του να διατηρήσουν την πίστη τους και εκφράζει ξανά την αισιοδοξία του ότι θα αναδειχθεί νικητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments