Ελλάδα

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Γεμάτη από ασθενείς με κορωνοϊό η ΜΕΘ

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Γεμάτη από ασθενείς με κορωνοϊό η ΜΕΘ
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και στη Λάρισα.

Μετά τις Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πέλλα και η Λάρισα μπαίνει στη λίστα με τις περιοχές που καταγράφουν τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ από τα 3.316 ημερήσια κρούσματα, τα 756 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 828 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 194 στην Πέλλα, 160 στη Λάρισα και 105 στην Πιερία.

Ειδικά για τη Λάρισα η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τα δύο νοσοκομεία της πόλης να εκπέμπουν “SOS”, καθώς οι Εντατικές γεμίζουν.

Ο γιατρός ΜΕΘ και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Νίκος Νταφούλης, περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τονίζοντας πως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ένα κρεβάτι κενό: «Το ΓΝΛ έχει αναπτύξει το 25% των κλινών του από τις 300 κλίνες. Κλίνες covid, απλές και Εντατικής Θεραπείας. Δηλαδή έχει 46 κλίνες απλές covid, και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 32 άτομα, ήταν περισσότερα σήμερα το πρωί 41, αλλά έγιναν κάποια εξιτήρια και επίσης έχει 16 κενές θέσεις για τα ύποπτα.

Επίσης, διαθέτει 20 κλίνες ΜΕΘ μόνο για Covid πλέον και είναι όλες κατειλημμένες. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη χθεσινή εφημερία με ενημέρωσαν πριν λίγο, από τις 79 κλίνες που διαθέτει, έχει μόνο 19 κενές από της απλής νοσηλείας και από τις ΜΕΘ covid έχει μόλις ένα κρεβάτι κενό» είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Παράλληλα, σημείωσε: «Έχω πληροφορηθεί ξεκίνησαν διακομιδές σε νοσοκομεία εκτός Λάρισας. Αυτή είναι η κατάσταση, δεν φτάνουν τα κρεβάτια ΜΕΘ, δεν θα φτάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με διακομιδές μπορεί να έφτασαν. Άνοιξε και στα Τρίκαλα ΜΕΘ covid και εκεί προφανώς θα μεταφερθούν ασθενείς, αλλά όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας χθες, αν γεμίσει η Λάρισα θα πάνε στη Λαμία. Αν γεμίσει η Λαμία, θα πάνε στη Χαλκίδα».

«Θεωρώ ότι έστω και τελευταία στιγμή υπάρχουν λύσεις, θεωρούμε ότι μπορούν αυτή την στιγμή να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία στο νομό ή στη Θεσσαλία τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν και να είναι εκτός μάχης αυτή την στιγμή. Πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να πάρει μέρος στο σύνολό του, να επιταχτούν οι μεγάλες κλινικές», είπε στη συνέχεια.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στους ασθενείς αναφέροντας ότι «είναι τρομαγμένοι. Έχουμε ασθενείς όλων των ηλικιών. Στη ΜΕΘ το 25% είναι 40ρηδες. Και οι περισσότεροι είναι 50 με 60 ετών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments