Οικονομία

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Προβλέπονται διορθώσεις στις αποζημιώσεις για το κούρεμα στα ενοίκια

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Προβλέπονται διορθώσεις στις αποζημιώσεις για το κούρεμα στα ενοίκια
Ιδιοκτήτες ακινήτων: Για τα ενοίκια που μειώθηκαν έως και τον Οκτώβριο οι ιδιοκτήτες δικαιούνται αποζημίωση στο 30% της απώλειας του εισοδήματος.

Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Νέος γύρος αποζημιώσεων προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν μείωση εισοδήματος λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» των ενοικίων μέχρι την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το Open TV για ενοίκια που μειώθηκαν έως και τον Οκτώβριο οι ιδιοκτήτες δικαιούνται αποζημίωση στο 30% της απώλειας του εισοδήματος. Η συγκεκριμένη αποζημίωση δίνεται με συμψηφισμό από τον φετινό ΕΝΦΙΑ ή από τον φετινό φόρο εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλά λάθη και τα οποία πρόκειται να διορθωθούν με emails που θα σταλούν από τη φορολογική διοίκηση σε περίπου 200.000 φορολογούμενους. Τα εν λόγω λάθη θα πιστωθούν στα συγκεκριμένα ποσά.

Για μείωση ενοικίων από τον Νοέμβριο και μετά το σύστημα αλλάζει και έρχεται αποζημίωση στο 50% της απώλειας του εισοδήματος. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει συμψηφισμός αλλά θα υπάρξει κατευθείαν κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους που έχουν δηλώσει ή πρόκειται να δηλώσουν στο Taxisnet.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments