Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων»

Κίνημα Αλλαγής: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων»
Κίνημα Αλλαγής: «Η κυβέρνηση απέτυχε να αποφύγει το δεύτερο καθολικό lockdown, τη βαθιά ύφεση και τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία» σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Επίκαιρη ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Yγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράφει το σύνολο των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά. Σε αυτή τονίζεται η «αδυναμία» της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, με την επίκαιρη επερώτηση καταλογίζεται στην κυβέρνηση ότι «αδυνατεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων, ύψους 73 δις ευρώ, από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, το νέο αλλά και το τρέχον ΕΣΠΑ, το Εθνικό Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, από το εργαλείο SURE αλλά και των 19,5 από τη νέα ΚΑΠ, για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια ακριβώς».

Επίσης, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση, «αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσει τα διδάγματα και τον χρόνο που κέρδισε η χώρα χάρη στην υπεύθυνη στάση της ελληνικής κοινωνίας κατά την 1η φάση της πανδημίας, απέτυχε να αποφύγει το δεύτερο καθολικό lockdown, τη βαθιά ύφεση και τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία ειδικά για τους πιο αδύναμους, ενώ επέδειξε μνημειώδη αμεριμνησία για αναγκαίες προπαρασκευάστηκες δράσεις για το ΕΣΥ, την Παιδεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Αλλά, από την άλλη πλευρά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Δεν έχασε την ευκαιρία να εργαλειοποιήσει την πανδημία, διασφαλίζοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της ρευστότητας υπέρ λίγων και εκλεκτών και ελαστικοποιώντας την εργασία. Για εμάς, στο Κίνημα Αλλαγής, η κρίση αυτή ανέδειξε ότι οι σύγχρονες Σοσιαλδημοκρατικές μας θέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη που στοχεύουν στην ανθρωποκεντρική πρόοδο, όχι μόνο είναι επίκαιρες όσο ποτέ αλλά και απολύτως αναγκαίες. Η κυβέρνηση δεν έχει ελαφρυντικά».

Για τα κονδύλια του προγράμματος SURE που ενέκρινε η ΕΕ:

Υπενθυμίζεται πως το Κίνημα Αλλαγής αναφέρθηκε και χτες στα κονδύλια που ενέκρινε η ΕΕ για το πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων και ανέργων από την πανδημία (SURE). Ειδικότερα, σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ ήταν:

«Τα στοιχεία της ΕΕ για την αξιοποίηση του προγράμματος SURE για τη στήριξη της απασχόλησης αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα διεκδίκησε λιγότερα κονδύλια σε σύγκριση με χώρες με μικρότερο ή ίσο πληθυσμό, αλλά και μικρότερο πρόβλημα ανεργίας σε σχέση με τη χώρα μας. Τα στοιχεία δείχνουν:

  • Ελλάδα 2,7 δις ευρώ
  • Πορτογαλία 5,9 δις ευρώ
  • Βέλγιο 7,8 δις ευρώ.

Πρόκειται για ανικανότητα ή για ιδεολογική μεροληψία; Μάλλον και τα δυο μαζί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments