Τεχνολογία

Zoom: Νέοι τρόποι αντιμετώπισης όσων ενοχλούν στο meeting

Zoom: Νέοι τρόποι αντιμετώπισης όσων ενοχλούν στο meeting
Zoom: Η εφαρμογή ανακοίνωσε νέα μέτρα καταπολέμησης εκείνων που διαταράσσουν τη ροή της e-συνάντησης.

Το Zoom είναι μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το Zoom Video Communications. Η δωρεάν έκδοση παρέχει μια υπηρεσία συνομιλίας μέσω βίντεο που επιτρέπει έως και 100 συσκευές ταυτόχρονα, με χρονικό περιορισμό για δωρεάν λογαριασμούς που έχουν συναντήσεις τριών ή περισσότερων συμμετεχόντων. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να κάνουν αναβάθμιση εγγραφόμενοι σε ένα από τα σχέδιά του, με το υψηλότερο να επιτρέπει ταυτόχρονα έως 1.000 άτομα, χωρίς χρονικό περιορισμό!

Και είναι μια από τις εφαρμογές που τη χρονιά που διανύουμε, το 2020 δηλαδή, γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση καθώς η χρήση του Zoom εκτοξεύτηκε λόγω της τηλεργασίας. Ωστόσο, επειδή ακριβώς όλο αυτό ήταν εντελώς ξαφνικό και απροσδόκητο, δεν ήταν έτοιμο για αυτή την «έκρηξη». Και όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα ασφαλείας.

Τι είναι οι «Zoombombers» και πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν;

Και μπορεί τα περισσότερα να έχουν πλέον λυθεί, αλλά οι «Zoombombers» παραμένουν μια… μάστιγα στην πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το blog.zoom.us. Για αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε νέα μέτρα με σκοπό την καταπολέμησή τους. Πρόκειται για μέτρα που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αναφοράς χρηστών στον host, ο οποίος έπειτα θα έχει τη δυνατότητα να παύσει το meeting και να αφαιρέσει τον… εισβολέα.

Κάτω από το εικονίδιο «Ασφάλεια», οι οικοδεσπότες και οι συν-οικοδεσπότες έχουν πλέον την επιλογή να διακόψουν προσωρινά τη συνάντησή τους και να αφαιρέσουν έναν ενοχλητικό συμμετέχοντα. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αναστολή δραστηριοτήτων συμμετεχόντων», όλα τα βίντεο, ο ήχος, η συνομιλία σε συζήτηση, ο σχολιασμός, η κοινή χρήση οθόνης και η εγγραφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα σταματήσουν και το Breakout Rooms θα τερματιστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments